torstai 7. kesäkuuta 2012

Ympärilläs sateenkaaren valtakunta...

...lukee Siltterin muistorunossa tytön esittelysivulla. 
Siellä se sateenkaari taivaalla haaleana näkyykin! 

Tänään asia tosiaan näin oli, että meno oli sateenkaaren valtakunnassa. Tullessamme tallille taivaanrannassa metsän yllä näkyi, että hieman kauempana tosiaan tuli vettä. Vaihdoin ratsastusvaatteet ja kävin hakemassa Pihvin varusteet, otin ponin tarhasta kiinni ja ryhdyin harjailemaan. Karvaa lähtee joka kerta, mutta jäljellä sitä on edelleenkin niin paljon. :(

Aloiteltiin pitkillä alkukäynneillä, ensin ihan uraa pitkin pitkin ohjin. Pikkuhiljaa alkoi tiputtelemaan vettä, ei kylläkään paljoa. Toisaalta toivon, että vettä tosiaan tulisi - Pihvin pikkulaitumen uusi kylvö lähtisi paremmin kasvamaan. Lähdettiin tekemään kunnon kulmaanratsastuksia, joita vastaavanlaisia tehtiin eilen ajaen. Vaihdeltiin suuntaa ja tehtiin asetuksia niin sisälle päin, kun uloskin aina yhden suoran verran kutakin. Aurinko paistoi samaan aikaan kun tihkutteli, ja pian tummalle taivaalle nousi kaunis, kokonainen sateenkaari, joka ylsi koko suuren peltoaukeamme yli. Väkisin tuli mieleen ajatus, että tuotako pitkin se meidän Siltterikin laukkailee. Ja niin hän varmasti tekeekin.




Otettiin pikkuhiljaa ravia, Pihvi oli alkuun hieman kankea, mutta verryteltiin ympyröillä ja temponvaihteluilla - välillä pidennyksiä toisinaan lyhennyksiä. Pidennyksissä Pihvi lähtee yleensä alkuun pidentämään askelta, kunnes heittää sen reippaaksi töpötöpö raviksi. Muutaman onnistuneet pidennykset saatiin, ja lyhennykset menivät tapansa mukaan ihan mallikkaasti. Jatkettiin ravissa kulmien ratsastamista ja tehtiin muutamia lävistäjiä suunnanvaihtojen yhteydessä. Muutamat takaosakäännöksetkin kokeiltiin, vanhasta muistista menivät. :)



Laukka oli oikeaan kierrokseen puhdasta ja sujuvaa. Teimme pysähdyksestä laukkaan lähtöjä ja laukasta suoraan pysähtymisiä. Pysähtymiset tulivat muutaman raviaskeleen kautta, mutta laukka nousi kuitenkin suoraan ilman mitään välitalsimisia. Vasempaan kierrokseen virsi oli toinen - alkuun nousi muutamat vastalaukat, jotka sitten sai korjata oikeaan alasoton kautta. Loppujen lopuksi tein ennen nostoa kunnon asetuksen sisäpuolelle, jolloin oikea laukka nousi hetimmiten. Työstettiin hieman laukannostoja, ja kun ne sujuivat, otettiin loppuun ravit pitkin ohjin.



Loppukäyntien jälkeen rapsuttelin Pihviä hetken, purin varustuksen ja poni pääsi nyppimään vihreää tarhaansa. Hieman hirvittää, että miten meille tuo vihreä riittää koko kesäksi näillä sateille ja mahdollisilla tulevilla kuivilla keleillä... Ei auta nyt mikään, mitä sitä kukaan ilmoille ja heinän kasvulle (sekä pienelle ruohoa possuttavalle ponille) mahtaa. Laiteltiin talli kuntoon ja kymmenen maissa Pihvi pääsi sitten sisälle syömään & nukkumaan.




Tänään on ollut hyvä päivä, vaikka omalta osalta ihmettelyn aihetta ovat saaneet pienoiset hevosasiat, jotka liittyvät hieman meidänkin kuvioihin. Vaikka välillä pieniä ihmetyksiä, murheita ja kiukkua tulee, tänään sateenkaari piristi ja toi iloisia asioita mieleen. Meidän iloinen ja niin positiivinen Siltteri, jota on ihan hirvittävä ikävä, mutta nyt on neidillä kaikki hyvin.

siipiinsä keijupölyjä hän hieroo aamuisin
että vastatuulessakin lentää jaksaisi

2 kommenttia:

  1. Huh, ei olla siis ainoita, joilla vielä talvikarvaa lähtee! ;)

    VastaaPoista
  2. Olis kiva joku erikoispostaus..Ja voimia vielä, Siltterillä on nyt parempi olla <3

    VastaaPoista