keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Käyntitreeniä ohjasajaen


Eilen oli vuorossa ohjasajoa! Harjailin ponin, Pihvistä on tullut parissa viikossa vihreän syömisestä pikkaisen pyöreä... Äiti & Mika purkivat Pihvin pikkuaitauksen ja alkoivat aitaamaan uutta aluetta. Valjastin ponin ja lähdettiin liikkeelle.

Alkuun käveltiin uraa pitkin tekemättä mitään, ja muutaman kierroksen jälkeen aloin pyytämään syvempää taivutusta kulmissa. Välillä otettiin muutamat pysähdykset sivuille, tällä kertaa poni malttoi seistä paikallaankin hetken! Jatkettiin käyntityöskentelyä, pidennettiin välillä askelta ja tehtiin muutamia ympyröitä. Poni oli mukava ajaa, suhteellisen herkkä ja teki mitä pyysi.



Siirryttiin pujotteluun, joka on ennen ollut meille ohjasajaessa suhteellisen vaikea juttu. Toiseen suuntaan kääntyessä (en kuollaksenikaan muista, kumpaan kierrokseen) Pihvi lähti puskemaan ulospäin, jolloin hieman piiskan kanssa sain avitin oikeaan suuntaan. Muuten pujottelu meni oikeasti mallikkaasti, eikä käännökset menneet pitkiksi! Olin etukäteen tehnyt kentälle 2 pujottelua, molemmissa 4 tötteröä. Mentiin kumpaakin molemmista suunnista sekä välillä peräkkäin.



Pitkähkön käyntirupeaman jälkeen otettiin vähän ravia suoralla uralla, ja jatkettiin kokonaisia kierroksiakin. Lähdettiin kokeilemaan pujotteluakin ravissa, hieman alkuun jäi tötteröitä välistä mutta toistojen jälkeen päästiin jokaisesta välistä jopa sukkelammin kuin käynnissä. Tehtiin muutamia voltteja ja työstettiin ravia molemmissa suunnissa sekä suoralla, että pujottelulla.





Loppuverkat tehtiin käynnissä, ja lopulta purin ponin varusteet. Jos muistan, niin katson tänään netistä käyttöluokkien ohjasajo-ohjelmat. Näitä voitaisiin pikkuhiljaa alkaa käymään läpi, ihan harrastusmielessä. Pihvi on kehittynyt ohjasajossa ihan mukavasti, samalla itsellänikin on kehittynyt tämä laji. Tosiasiahan on, että Pihvi on loppujen lopuksi aika kova pukittelemaan, että ponin pepun vieressä juokseminen on loppujen lopuksi aika kyseenalaista. Kuitenkin, jos tänään ilma pysyy vielä suhteellisen nättinä, voisi olla tänään uudet treenit heti perään!



Mika lähti syöttelemään Pihviä ajon jälkeen, samalla kun itse vedin langat uudelle laitumelle. Tämän jälkeen Pihvi pääsi hakaan syömään, reiluksi puoleksi tunniksi ennen sisälle menoa. Tyytyväisesti poni on yöksi talliin mennyt, vaikka alkuun sitä hieman itse ajatuksena miettikin. Varmaan viimeiset 8 vuotta poni on aina ollut tässä vaiheessa jo 24/7 ulkona, mutta nyt on asiat toisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti