maanantai 4. kesäkuuta 2012

Jumppaa ja päivityksiä


Tänään on ollut viimepäivistä poiketen tosi nätti ilma, soittelin ystävälleni Kiralle, josko hän haluaisi lähteä Pihvin kanssa ratsastamaan. Itseäni ei suoraansanoen ole viimeaikoina selkään nousu oikein inspiroinut... Ennen oli paljon helpompaa lähteä ratsastamaan Pihvillä, kun aina oli mahdollisuus vaihtaa isompaan ratsuun, Siltteriin. Kun tätä mahdollisuutta ei enää ole, ei Pihvikään ole sen jälkeen liikkunut ratsain ollenkaan. Kaipa minä tästä inspiroidun, kun Pihvi meni tänään aikas nätisti. :)



Haettiin Kira ja suunnattiin yhdessä tallille päin. Pihvi oli ihmeellisellä hörinäörinä tuulella, ja kulki aidan viertä seuraillen. Purimme ensialkuun Pihvin laidunaitauksen, sillä poni oli syönyt tuon alan jo aivan loppuun. Aitasimme uuden alan, joka riittää varmaan nyt ainakin pariksi päiväksi. Varsinainen laitumemme on lähtenyt sateiden ansiosta hyvään kasvuun, ja sinne laitellaan sitten kunnon puutolpat, että jää pysyvämmäksi kuin väliaikaiset muovitolppasysteemimme. Vedettiin siis langat paikoilleen, haettiin Pihvin varusteet ja Kira harjaili Pihvin. Sillä välin korjasimme Mikan kanssa tarhasta syömättä jääneet kuivat heinät ja tuotiin muutamat puomit kentälle. Selvitin Pihvin harjan ja hännän vielä ennen varusteiden laittoa.



Kira aloitteli alkukäynneillä, ponista kylläkin huomasi, että samalla hieman testaili Kiraa - en kävele kunnolla, en viitsi liikkua ja tehdä sitä tai tätä. Käynnissä tehtiin pysähdyksiä, temponlisäyksiä ja koitettiin saada takapää aktiivisempaan käyttöön. Pihvillä viimevuodet ovat menneet täysin minun kanssani ratsastuksen suhteen, jollei lukuun lasketa muutamia Akun ratsastuskertoja. Pikkuhiljaa molempien suuntien verryttelykäyntien jälkeen Pihvi siirtyi raviin, ja ravissa oli niin ikään tempon vaihteluja lähinnä reippaampaan suuntaan, ympyröitä sekä satunnaisia puomien ylityksiä. Laitoin kentälle kahteen kohtaan laukkapuomit 6 n. metrin askeleen väleillä. Kävin itse muutaman ravikierroksen jälkeen ponin selässä ratsastamassa muutaman kierroksen, jonka jälkeen Kira pääsi takaisin ponin kyytiin. Pihviltäkin moottori alkoi pikkuhiljaa saada virtaa jostain ja vauhti sekä liike muuttuivat sen myötä paremmiksi.



Laukannostoissa sen sijaan Pihvi hieman otti ratsastajastaan mittaa ja veti laukannoston aikana lähinnä laukan ja ravin sekaista askellajia. Kun maaginen raja - kierros puhdasta laukkaa täyttyi, loputkin nousivat suhteellisen vaivattomasti ja kestivätkin sen mitä pyydettiin. Tämän jälkeen Kira alkoi tulla Pihvin kanssa puomeja, alkuun ihan ravissa. Pian tämän jälkeen olikin itse tarkoituksessaan laukkapuomien vuoro, alkuun Pihvi nappasi laukan alas ensimmäisen puomin jälkeen ja ravasi seuraavan yli, mutta muutamien toistojen jälkeen laukka pysyi yllä ennen sarjaa, sarjan aikana ja sarjan jälkeen! Suunnanvaihdon jälkeen samat laukkapuomit toiseen suuntaan - tämä olikin vahvempi puoli, ja laukka pysyi alusta alkaen!



Korotin perimmäisen puomin ehkä viidellä sentillä maasta, ja Pihvi & Kira tulivat sen ensin ravissa, että poni tosiaan huomasi, että puomi oli korkeammalla. Laukassa tullessa laukka jäi ensimmäiselle puomille, mutta jo toisella yrittämällä meni koko sarja kerralla laukalla läpi. :) Tätä tehtiin toistoilla molempiin suuntiin, kunnes nostin ensimmäisen puomin hyvin pieneksi ristikoksi, ja toisen 20-30cm korkeaksi pystyksi. Tätäkin mentiin kumpaankin suuntaan, Pihvi toimi hyvin ja liikkeet olivat jo paljon vetreämmät kuin alkuun. Laukkailun ja pienten pomppujen jälkeen Kira otti ponin kanssa loppuravit kera ympyröiden ja loppuun käynnit pitkin ohjin.

Viilensin ponin lopuksi ja herra pääsikin sitten uudelle minilaitumelleen syömään. Kira vei varusteet takaisin, ja syötin ponille muutamat omenat. Parin päivän päästä on varmaankin uuden alan aitaaminen, Pihvi tuppaa olemaan suhteellisen reipas syömään! Ja ehdottoman hyvä näin. Poni onkin saanut viimeviikkoina lisäsenttejä vyötärölleen, mutta ei tuo ole pahaksi.



Pihvi oli oikeastaan todella kesy, kun vain 1-2 kertaa jäi paikalleen pyörimään ja testailemaan. Pihville se on suhteellisen pieni luku, muistan vain vuosien takaa niitä kertoja, kun itse hain ponin kanssa jonkin sortin yhteisymmärrystä... Joka kuitenkin oli sen kaiken vaivan arvoista. Kira viimeksi ratsasti Pihvillä vuonna 2010, ja silloinkin taisivat olla vain loppukäynnit estehyppelyn jälkeen. Joten hyvin meni! :) Kiran blogia kannattaa käydä kurkkaamassa, joten tänne siis!



Kysymyspostaukseen kaivattaisiin lisäkysymyksiä, joten mieltä askarruttavat, ihmetykset tai muuten vain auki jääneet asiat ja kysymykset nyt esiin. Huomisen aikana tulen varmaankin päivittämään sekä minun, Pihvin ja etenkin Siltterin esittelysivut välilehdistä. Uusi bannerikin on puoliltaan valmis, joten sitä odotellessa :>
Hieno poni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti