keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Päivästä päivään


Eilen, maanantaina oli vuorossa ohjasajoa! Illalla yhdeksän jälkeen harjailin ponin kunnolla ja valjastin valmiiksi. Kuten viimeaikaisista postauksista olette varmasti huomanneet, on ohjasajo kertojen määrä on kasvanut viimeaikoina aikas mukavasti! Ohjasajossa käyntityöskentely on Pihvin kanssa huomattavasti helpompaa kuin varsinaisesti ajaen. Tällä kertaa ei ollut oikeastaan sen kummempia tavoitteita tai ajatuksia tehdä mitään erityistä, mentiin vain ihan perusjuttuja.




Pysähdykset ovat vielä hieman raakoja, mutta tulivat tasajaloin. Poni malttoi seistä nätisti ehkä sen 2 sekuntia, kunnes aloitti steppailun ja muun hääräilyn. Jatkeltiin pysähtyksiä, mentiin pääasiassa suoraa uraa + kulmien taivutukset. Pihvi oli ihan mukava, rauhallinen ja liikkui tapansa mukaan tarmokkaasti. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, joten niillä mennään! Saa olla taas ponista niin ylpeä, kuten joka päivä. :) 




 Tänään tehtiin Mikan kanssa Pihville uusi laidun, muovitolppia oli vielä sen verran vapaina, että voitiin jättää vanha aitaus paikalleen. Tuleva kunnon laidunkin on itänyt kiitos hyvin pienoisen sateen, mutta uusi kasvu on vielä niin hentoista, että poni saa kyllä vielä odottaa sinne pääsyä. Pihvi pääsikin loppuillaksi uudelle laitumelleen, kunnes otin herran kymmenen jälkeen sisälle. 





Muuten tänään kävin hakemassa K-maataloudesta suolakiven tarhaan ja laitumelle. Otin sellaisen himalajakiven, vaikka miettisin ihan tavallisenkin hankkimista. Päädyin kuitenkin tuohon, pienellä ponilla iso 10kg mötikkä kestää ikuisuudet ja mahdollinen sadekin sulattaa varmaan enemmän, mitä poni ehtii syömään. Muutenkin mielessä on tullut hieman ostoslistaa - tarvitsisin uudet kunnon hanskat, ostin tosin viikonloppuna Prismasta muutaman euron pinkit hanskat. Ostoslistalla kuitenkin nämäkin! Toisena on jokin ötökkämyrkky, mielellään jokin purkissa oleva tahnamainen. K-maataloudesta näitä katselin, mutta suihkeet olivat mielestäni hirvittävän kalliita, joten päätin hieman pihistellä ja jättää ostamatta. Vielä mitään akuuttia tarvetta ei olekaan, muutamia hyttysiä iltaisin lentelee, mutta paarmoja ei yhtään! Kolmantena hankintana on uusi pullo harjanselvitysainetta sekä Pihville uusi riimu ja naru. Riimuja on niiiiiin paljon jo ennestäänkin, mutta jokin uusi kesäriimu voisi tehdä poikaa! Noissa harjanselvitysaineissa olen niin kova kuluttaja, että hirvittää. Jos nyt tulisi lämpimämmät ilmat, on Pihvin pesun vuoro. :)




Olen nyt ollut kaksi päivää töissä, huomaa taas, että jotain fyysistä on tullut kunnolla tehtyä. Ja kiitos Turku, kun olet niin älyttömän mäkinen, että aina saa tarpoa mäkeä ylös painavahkon siimaleikkurin kanssa. Eipä tässä mitään, tällä mennään ja kunto kasvaa! Kenellä on isoin haba kesän jälkeen...


Jokainen matka alkaa yhdestä askeleesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti