tiistai 1. toukokuuta 2012

Vappu ja peltoajelua


Hyvää vappua nyt sitten viimetipassa kaikille! Huhhuh, nyt mennäänkin jo toukokuuta!  Eilen illalla otettiin hevoset yhdeksän aikaan sisälle, enää iltaisin ei edes talliin tarvitse laittaa valoja, kun on niin valoisaa! Otin eilen muutamia kuvia tallilla, niitä tässä postauksessa nyt näkyykin. Ajokuvat on otettu tavallisella digikameralla. :)


Meidän uusi, komea aita.


Tänään on ollut aikamoinen siivouspäivä – päivällä ennen tallille lähtöä laitoin oman tallitakkini ja muutamat riimut pesukoneeseen pyörimään. Muutenkin tänään siivoiltiin Mikan kanssa talliympäristöä aikalailla, ja siistiä tuli! Pestiin hevosten vesikepot + Pihvin ruokavati sekä muutamia isompia vesisaaveja. Hieno ilma oli jälleen, aurinko paistoi täydeltä taivaalta! Pienenä miinuksena oli tosin tuuli, joka teki ilmasta ei-niin-lämpimän.


Kuuden maissa vein Siltterin pellavat turpoamaan ja lähdin laittamaan Pihviä kuntoon. Poni vaan olla möllötti kun harjattiin Mikan kanssa otus. Talvikarvaa lähtee kyllä niin älyttömästi! Pihvi oli hieman sotannut häntäänsä ja takajalkojaan, kakkakasat ovat muuttuneet löysistä kasoista lähinnä ripuliksi. Ei ollut kyllä ollenkaan niin pahasti kuin taannoin, mutta kuitenkin. Hieman extempore päätin lähteä ajamaan Pihvin kevyesti, vaikkakin ensisuunnitelmien mukaan piti säädellä valjaita. Valjastin siis ponin tehden samalla muutamat hionnat valjastukseen ja lähdettiin pellolle ajamaan.



Muutaman kierroksen jälkeen pysähdyttiin huoltotoimenpiteisiin, kiristin vetoliinoja muutamalla reiällä. Ravailtiin lähinnä peltoa ympäri, hieman arveluttaa omat driving class kisasuunnitelmani kesäkuulle. Tulin kyllä siihen tulokseen, että mennään (jos mennään…) helppo ohjelma. Treeniä, treeniä ja treeniä nyt vaan kaivattaisiin! Ravailun ohessa pitkiä pätkiä laukkoja ja mentiin ravissa ympyröitä. Lopuksi otettiin Mikakin kierrokseksi kyytiin, ravattiin ja käveltiin. Pihvi oli mukava ajaa, vaikkakin hieman tuntui etäiseltä, eikä varmaan keskittynyt juttuun täysillä. Seuraavalle kunnon ajokerralle otetaankin sitten jo jotain pientä tavoitetta mukaan. :)





Pihville tuli pieni hiki, harjailin kunnolla ja laitoin sadeloimen ennen kuin päästin ponin tarhaan. Saman tien Pihvi heittikin itsensä piehtaroimaan! Laittelin tavarat takaisin paikoilleen, äiti siivosi tarhan samalla ja levitettiin myöhemmin hevosille karsinoihin lisää turvetta. Illalla sitten hepat talliin ja Pihvin luukku raolleen. :)

Huomenna onkin hieman erilainen päivä, kuitenkin Pihvillä luvassa jonkin sorttista ajoa ja sen myötä kuvailua! Tästä jutusta ehkäpä myöhemmin lisää. :>


Ei tarvitse olla täydellinen voidakseen tehdä hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti