sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Suurin silmin niin me kauaksi katsottiin



Tänään (tai siis eilen, lauantaina…) oli kengityksen vuoro! Koko viikko on kyllä ollut kaikenlaista poikkeuksellista, hepat alkavat olla ihmeissään (tai vaihtoehtoisesti tottua siihen, että ne ihmiset ovat vähän höpsähtäneet, kun jatkuvasti keksivät kaikkea ihmeellistä). Siltteri meni ensimmäisenä kengitykseen, hieman tyttöä jänskätti ulkorakennuksen eteen tulleet puukasat, mutta ei hän sellaisia kuitenkaan pidempään ihmetellyt. Pihvi jäi tapansa mukaan juoksentelemaan tarhaan, sellainen se aina on, kun oma lauma lähtee hetkeksi jonnekin.


Pihville tuli tarve huudella kaverille...


Kun Pihvi oli juossut jonkun aikaa otin ponin kiinni ja harjasin kunnolla. Häntä ja takajalat olivat jälleen likaiset, harjasin ja pesin ne lämpimällä vedellä. Päästin ponin harjailun jälkeen takaisin tarhaan pörräilemään, otettiin muutamat kuvat jälleen – nuo, joissa Pihvillä on riimu päässä. Juoksentelun ja kuvailujen jälkeen nappasin ponin takaisin naruun, putsasin kaviot ja päästin otuksen syömään tuoretta aidan ulkopuolelle. Pikkuhiljaa tallusteltiin kengitykselle päin, Siltterillä olikin menossa viimeinen takajalka joten odoteltiin siinä samalla Pihvin napsiessa tuoretta.


Molemmat olivat kengittäessä tosi nätisti, Pihvi ei yrittänyt istua kertaakaan. :D Molemmille laitettiin samat kengät alle kuin viimeksi, Pihvillä vaihdettiin vissiinkin 1-2 hokkia. Kesällä ja tälläkin hetkellä mennään paljon pellolla, on hieman enemmän pitoa kuin tasaisilla kesäkengillä. Meillä on hevosilla tosi pitkä kengitysväli ollut aina, ja tälläkin kertaan meni tosi pitkälle. Laidunkausi on muuten jo ihan oven takana, ihan jo hirvittää, mihin se kaikki aika onkaan taas mennyt!


Oma suosikkini :3
Pihvi loppuajasta alkoi hieman roikkua ketjuissa joskin sen jälkeen, kun kaikki kengät olivat jo jaloissa. Otin ponin naruun ja lähdettiin ulkorakennukselta, poika lähti aika voittajan elkein pörheänä pihan läpi, että kaikkia hymyilytti. Siltteri oli malttanut koko ajan huudella ponille tarhasta, mutta ei Siltterikään kengityksensä aikana vastaillut, joten pysyi tämäkin herra tuppisuuna oman kynsihoitonsa aikana… Laitoin Pihville sadeloimen päälle, poni oli ryntäistä hieman hionnut ja sää oli yllättäenkin jälleen kylmän tuulinen ja tuntui lupailevan sadetta.





I
llalla otinkin melkein ensitöiksi loimen pois. Laitettiin talli jälleen kuntoon, Pihvin ruokaa on muuteltu sen verran, että yrttirehu Sinfonie on jätetty pois.
Otin Pihvistä sitten jo mainitusti juoksentelukuvia & muutaman videon, joka näkyykin ylempänä. Kommentteja olisi jälleen mukava kuulla, hiljaiset lukijamme! Ei me teitä (kai?) purematta niellä! :> Video on lähinnä pätkää toisen perään, mutta tuollainen Pihvin juoksenteluhetki oli! :)
en silloin vaivu hetkiin hämärtyviin
enkä taivu kirkkaasti nään vesiin syviin

5 kommenttia:

  1. Onko se lääke auttanut Pihvillä vai onko se vieläkin yhtä pahasti ripulilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vielä, täytyy jonkin aikaa odotella. Toivottavasti viikon kuluessa alkaisi muutokset näkymään :>

      Poista
  2. vähän söpö pihvi poni! :)

    http://paaviidentenajalkana.blogspot.com

    VastaaPoista
  3. Tykkään sun teksteistä paljon, niitä on mukava lukea! :) Myös sun hepat on ihania =)

    VastaaPoista