maanantai 14. toukokuuta 2012

Homppu pomppu, hyppy pyppy, koikka loikkanen...

 
Tänään oli vuorossa molempien heppojen liikutus! Kävimme yhden aikaan antamassa hevosille päiväheinät. Pihvi oli ottanut kunnolla aurinkoa, poni oli molemmin puolin aivan märässä hiekassa, kiitos viimepäivien sateiden. Aurinko oli kuitenkin kuivattanut ponille suhteellisen ruskean naamion, jonka päätin kuoria vasta illemmalla. Koko päivän on ollut ihan mielettömän nätti ilma, joskaan ei niin hirvittävän lämmin (ainakaan omasta mielestäni).

Viiden aikaan hevoset saivat normaalisti uudet heinänsä, ja odotellessa seitsemään asti lisäilin viimeaikaisiin postauksiin tunnisteita. Tarkoituksena olisi laittaa kaikkiin jo tulleisiin postauksiin ne ja lista tuonne sivuun, mutta toteutukoot se samaa vauhtia uuden ulkoasun kanssa! Seitsemän maissa siivosin tallin ja raahattiin pellolle hieman estetarvikkeita. Tehtiin kaksi estettä sekä pujottelu + matto. Agilityjuttuja oli siis hieman tiedossa, hyvin yksinkertaisia sellaisia. :) Hieman harkitsin trukkilavankin mukaanottoa, mutta sellainen kaipaa vielä hieman fiksusta ennen käyttöönottoa. Esteiden kokoamisen jälkeen otin Pihvin tarhasta harjattavaksi. Siinä olikin tekemistä, eikä poni nyt ihan puhtaaksi tullutkaan. Jos ilmat lämpenisivät vielä, olisi kiva pestä molemmat hevoset ennen laitumelle menoa! Laitoin ponille suitset ja nappasin mukaan niin riimunnarun kuin juoksutusliinankin.


 
Pihvi oli juoksutuksessa melko malttamaton, joka johtui varmastikin niistä muutamista esteistä, jotka olimme pellolle kasanneet. Poni pyrki jatkuvasti esteiden tuntumaan ja painoi ympyrää melko lennokkaasti. Vaikka pieniä erimielisyyksiä olikin, poni siirtyi laukasta raviin ja ravista laukkaan ihan mukavasti sen suuremmitta kommelluksitta.


 
Alkulämmittelyn jälkeen aloitettiin pienellä ristikolla, Pihvi oli niin innoissaan! Ponnua taas vaihteeksi löytyi muille jakaa. :) Oikeastaan tämän päivän tarkoituksena oli tehdä irtohypytyskuja tarhaan, mutta se jää nyt toiselle päivälle. Estetoistojen molempiin suuntiin jälkeen mentiin hieman rauhallisempaan osioon, pujotteluun. Keskitötteröiden välissä oli matto, mentiin ensin maton päältä – ei mitään ongelmaa. Poni ei itse asiassa ihmetellyt yhtään, yli kävellessään haistoi vain hieman. Lähdettiin tekemään pujottelua, tötteröt n. 1-1,5metrin päässä toisistaan. Molempiin suuntiin monta kertaa, joka kerta ylittäen maton. Hienosti meni!


 
Hypättiin pujottelun jälkeen liinassa vielä sinivalkoista pikkuestettä pystynä, ennen kuin vaihdoin liinan riimunnaruun. Riimunnarussa juoksin itse ponin vierellä, näin on jokseenkin helpompi viedä innostunut poninen esteelle. Alkuun punavalkoinen este oli matalampi, mutta muutaman hypyn jälkeen korotin estettä hieman, ja mentiin se kerran. Pihvin agilityhetken jälkeen vaihdoin ponille riimun ja annoin sen hetken syödä tuoretta ruohoa tarhan pielestä. Kauaa tätä iloa ponilla ei kestänyt, ensimmäinen kerta tänä vuonna, ettei tule liian pitkää aloitusta.


Aikas hieno poni!
  Hain Siltterin varusteet ja otin tyttösen kiinni. Harjailin neidin kunnolla ja laitoin varusteet, ja pian olinkin jo kyydissä alkukäynneissä. Hieman ex-tempore ratsastus tällä kertaa, itselläni ei ollut ratsastushousuja eikä kunnon kenkiä. Mentiin alkukäynnit taivutuksine ja suunnanvaihtoineen. Käyntireippailun jälkeen otettiin ravia, ei tosin pitkään, koska oma polveni ärtyi ihan kiitettävästi Pihvin kanssa juoksentelusta. Lopuksi Siltterin kyytiin kapusi yksi kyytiläinen ja hänen kanssaan tulivatkin samalla loppukäynnit.

 
Varusteiden purun jälkeen Siltterikin pääsi hieman nassuttamaan tuoretta ruohoa aidan toiselle puolelle. Pihvi katseli hieman katkerana… Pian Siltteri pääsikin sisälle, Pihvillä oli tarhassa puolestaan omat juoksentelumenot meneillään. Päivän päätteeksi siis vielä hieman irrottelua tarhassa, sitten hiivalääke ruiskun kanssa suuhun ja talliin iltapalalle ja nukkumaan. Pihvi on tullut nyt paremmaksi, jätökset jo suhteellisen kiinteitä, joten hyvään suuntaan ollaan menossa. :>

Kuvia on taas paljon, ja tähän loppuun vielä lisää Pihvin irrottelusta! Kommentit jälleen tervetulleita. :)

Kiire, kiire...




Illan hiljaa viiletessä rakastan sua viel'
Valosta on aavistus ja lupaus aamunkoin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti