keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Kujahyppelyä

 

Tämä päivä on ollut suhteellisen kiireinen, mutta siitä lisää sitten itse tämän päivän postauksessa. Nyt kerron kuitenkin eilisestä irtohypytyksestä. Poni oli koko eilisen päivän reipas, oli aamulla ulostulon yhteydessä syönyt 15 minuutin ajan vihreää ennen aamuheiniä tarhassa, ja päivällä uudestaan saman satsin. Vielä illalla kahdeksan maissa juuri ennen kuin tultiin tallille, poni oli jälleen syömässä, joten vihreää on aika mukavasti nyt viimepäivinä tullut.


 
Laitettiin poni vihreältä tarhaan ja rakennettiin Mikan kanssa takasivulle irtohypytyskuja. Laitoin toiseksi laidaksi neljästä muovitolpasta aidan & langan yhdeltä kerrokselta tolppiin, ettei poni pääse (ainakaan niin helposti) kujalta karkuun, jos sikseen tulee. Matkalle tein kaksi estettä välillä n. 3 metriä. Samaan aikaan, kun rahdattiin esteitä perimmäiseen nurkkaan, poni oli keksinyt uuden tempun… Portin langat eivät olleet paikallaan, vain laudat, jolloin Pihvi näppäränä laittoi pään lautojen väliin ja rapsutteli hyvin onnellisesti kaulaansa alalautaan. Hyvä, ettei sentään alalauta katkennut, mutta kaikenlaisia tuo näköjään keksiikään!


 
Harjailin ponin, suitsin ja kiinnitin juoksutusliinan suitsiin. Lähdettiin lämmittelemään liinassa, ja pian pyysinkin äidin mukaan juoksuttamiseen. Kuten jo edellisessäkin postauksessa kerroin, tarkoitus olisi nyt pikkuhiljaa totuttaa taas muut tuon pikkuponin kanssa tämäntyyppiseen heppailuun, kun viimeaikoina itse olen pääasiassa vain Pihvin kanssa. Äitini juoksutti Pihviä hetken ja lopuksi otin itse ponin kanssa laukat liinassa.


Päästettiin lämmittelyn jälkeen Pihvi vapaaksi ja juoksin ensimmäisellä hyppykujakerralla ponin rinnalla kujan suulle. Pihvi kylläkin hoksasi jo heti, mitä oltiin tekemässä, ja paineli eteenpäin reippaasti. Korvat hörössä pikkuinen meni! :)


 
Alkuun ensimmäinen este, sinipuominen oli ristikkona ja toinen, punavalkoinen pienikokoisempana pystynä. Muutaman hyppykerran jälkeen nostin sinisen esteen pieneksi pystyksi, ja tämän jälkeen korotin punaista jonkin verran. Pihvillä oli vauhti päällä ja paineli kenttää ympäri aina kujalle – ympäri – kujalle – ympäri jne. Välipainelut olivat kyllä sellaista laukkaa, että kyllä selässä olisi alkanut hirvittää…  Juostiin vuorotellen Pihvin rinnalla esteelle ja pienestä kilpajuoksusta tämä herra innostuikin.


 
Ilta olikin venynyt jo yli kymmeneen, kun hyppytuokiota lopeteltiin, joten pikaisesti laitettiin talli kuntoon ja niin poni pääsi untenmaille. Hikikin tuolle tuli, olisi pian huippua päästä pesemään poni kunnolla! Mielessä on herännyt niin monenlaisia ajatuksia tulevalla kesälle, mutta nyt mennään tällä ajattelulla: päivä kerrallaan…

Tiellä tähtiin... :>

1 kommentti: