perjantai 11. toukokuuta 2012

Totuus kuitenkin on, että mikään ei oo varmaa

 
Tälle viikolle on mahtunut taas paljon kaikenlaista. Keskiviikkona vein Pihvistä lantanäytteen Anivettiin ja torstaina tuloksien tultua soittelin sinne – puhdas oli, ei pitäisi vaikuttaa tämänhetkiseen tilaan. Viikon verran poni on nyt saanut hiivalääkettä, alkaa pikkuhiljaa näkyä tuloksia parempaan suuntaan. Anivetista ohjeeksi kuitenkin tuli, että jos pariin viikkoon ei paremmaksi muutu, kannattaa tulla ottamaan hiekkaröntgenet varmuuden vuoksi. Näin itsekin olin ajatellut, mutta annetaan nyt ajan hieman kulua.

Olimme alustavasti suunniteltu, että laitumelle olisi päästy jo toukokuun puolella, mutta suunnitelmilla on tapana muuttua – nyt ollaan kuitenkin naapuritallin pääntautitapauksen takia kotona vielä toukokuu, mietitään laitumelle menoa sitten kuukauden päästä. Eilen haimme Agrimarketista uuden Suvi-säilöheinäpaalin. Pikkuhiljaa hevosten totuttaminen vihreään voi alkaa.
Vielä hieman muita juttuja, ennen kuin kerron Pihvin eilisestä ajosta! Palautin alkuviikosta päättötyöni koululle, hyvin huojentunut olo, kun se vihdoinkin on ohi. Tai ei oikeastaan ohi, sillä maanantaina on vielä esittämisen vuoro. Hieno siitä tuli, vaikka ihan itse sanonkin!

 
Eilen illalla menin alapellolle ajamaan Pihvin, muistin kotona jopa tulostaa Driving Classin helpon ohjelman koneelta. Harjailin ponin kunnolla, karvaa lähti ihan älyttömästi. Vaikka sitä joka ilta niin paljon lähteekin, pitkälle vielä menee, että kaikki ovat pois… Valjastin ponin, nappasin tötteröt mukaan kärryyn ja lähdettiin alapellolle. Ilma lupaili sadetta.

Mika piti Pihviä hetken aikaa kiinni, kun itse kävin laittamassa tötteröt paikoilleen kentän ’kulmiksi’. Loppujenlopuksi ajoon lähdettyäni tajusin arvioineeni alueen liian pieneksi, joten se siitä kenttäilystä sitten. Kamerassa asetukset olivat hieman pielessä, sen takia kuvista kovin tarkkoja ei tullut, mutta antavat kuitenkin suuntaa eilisestä menosta.


 
Alkukäynneissä kävin itse läpi ohjelmaa ja katselin siitä osia, mitä voisi tänään käydä läpi. Ympyröiden kanssa meillä on ollut etenkin ongelmia oikeaan suuntaan, joten päätin työstää niitä. Otettiin suhteellisen rennot lämmittelyravit, Pihvi liikkui hyvin ja tavanomaista reippaammin. Pikkuhiljaa alettiin tehdä ympyröitä sekä vaihtamaan suuntaa lävistäjällä. Vasempaan suuntaan taipuminen sujui huomattavasti paremmin kuin oikeaan, joten työstettiin vaikeampaa suuntaa enemmän.  

Pihvi on ollut aika moitteettomasti ajaessa, eilen poni näki pikkumörköjä joessa, tai oikeastaan joen penkalla kasvavien pajujen juurella. Sieltä ne möröt sitten hyppivät ja pistivät välillä ponin spurttaamaan kunnolla. Ympyröiden ohessa otettiin paljon ravi-pysähdys-ravi –juttuja, raviin lähtö pysähdyksestä onnistui täsmällisesti ilman käyntiaskeleita. Pitkän ravityöskentelyn jälkeen otettiin loppuun molempiin suuntiin laukat, oikea laukka oli tässäkin hieman haussa.


 
Loppuun Mika ajoi ponilla vielä hieman tarkkuutta ja käveli loppukäynnit. Pihvi oli edelleenkin reipas ja tiukat tiet sujuivat hyvin, että välillä itseäni hirvitti seurata vierestä! :) Loppukäynneistä mentiin takaisin tallille, purin valjastuksen, harjasin kevyesti ponin ja päästin vielä tarhaan piehtaroimaan. Äiti olikin laittanut tallin kuntoon, joten otettiin hevoset sisälle syömään ja nukkumaan. :)

Olen nyt etsiskellyt jälleen Pihville jännesuojia ja toiset neoprenputsitkin voisivat olla tarpeen. Millaisia suojia teidän shettiksillänne ja pikkuponeillanne on, ja mistä olette ne hankkineet?

                      

6 kommenttia:

  1. Meillä on ihan perus merkittömät, kympin neoprenbootsit käytössä (kavio 6 nollan) ja S-koko on ihan passeli. Jännesuojia olen tuloksetta etsinyt, Horzen shettiskokoisetkin ovat pitkäjalkaiseksi tuomitulle ponilleni liian isot eteen. Nortonin suojat taitaisivat olla aavistuksen lyhyempiä... Saati sitten että mistään laadukkaammista suojista löytäisi sopivaa kokoa. Suunnitelmissa onkin teettää tai tehdä koulussa itse nahkasuojat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Neoprenit meilläkin on + muutamat kumiputsit, samaten S & pony koko. Laadukkaista suojistakin itse olen törmännyt vain auttamattomasti liian isoihin... Yhdet suhteellisen hyviin Horse Housen shettissuojiin törmäsin, silloin joskin värisilmä pisti vastaan. Nahkasuojat tosissaan olisivat varmasti parhaimmat!

      Poista
  2. meillä on käytössä tällä hetkellä horzen suojat, mutta parempia ollaan etsimässä, putsejakaan ei ole vielä löytynyt (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Itse olen putseja hankkinut Hööksistä ja raveissa käyvistä hevostarvikebusseista, S-kokoset ovat täällä olleet hyvät. :)

      Poista
  3. meillä on horzen, BR:n suojat ja sitten viellä jotkut joissa ei ole merkkiä :D

    VastaaPoista