torstai 1. maaliskuuta 2012

Revontulia, susihavainto ja lehtimaininta


Koko viikon kuulumisia! Jos ihan alusta aloittaisin, maanantaina ajeltiin tallille hienojen revontulien värittäessä taivasta. Viimeksi näitä näin Lapissa, Ylläksellä useita vuosia takaperin. Näin hienoja en niiden muistanut olevan – onneksi osa matkasta taittuu moottoritien pimeydessä, etteivät valot päässeet häiritsemään showta. Kuvaa ei kyllä ole, mutta lainaamalla ylläolevaa Iltasanomien kuvaa pääsee tunnelmaan mukaan.

 
Tiistaiaamulla saatiin lukea alueemme lehdestä lukea pätkä susihavainnosta. Oheisesta kuvasta näetkin kappaleen kokonaisuudessaan, joskin paikannimet blurrattuna. Kuitenkin – pätkässä tulee ilmi, että yksinäinen susi havaittiin meiltä kahden – kolmen kilometrin päästä. Itse maastoon lähtiessäni menen näitä samoja maastoja pitkin, ja jutun mukaan jäänyt tuolloin (viikko sitten torstaina) läheiselle metsäkaistaleelle. Tiedä niistä, kun juoksevat kymmeniä kilometrejä päivässä. Tämän päivän lehdessä olikin sitten jo lisähavaintoja myös tästä 5 km säteeltä. Mitkään yllärithän nämä havainnot eivät ole, kyllä näiden elukoiden olemassaolo on täällä jo tiedostettu.

Tämän viikon säät ovat olleet monipuoliset (hyvässä, vaiko pahassa…). Yhtenä päivänä tuli lunta, tänään puolestaan satoi silkkaa vettä. Välillä on pakkasta, välillä taas plussan puolella. Tästä varmaan pitäisi ottaa jotakin selkoa.


 
Tänään onkin torstai, 1. maaliskuuta. Minusta vain tuntuu edelleen, että uusivuosi olisi ollut eilen! Vaikea ymmärtää, että pian alkaa oikeasti olla kevät, ja kiireitä pukkaa entisestään. Itse olen tämän viikon ollut pitkästä aikaa koulussa, siinähän se on mennyt. Toukokuussa on valmistuminen – ja päättötyöstä ei vielä tietoakaan. Jospa vaikka huomenna…

Päivä alkoi kutakuinkin karmaisevan vauhdikkaasti, naapuritallin hevoset olivat päässeet karkuun, ja juoksivat täyttä laukkaa pitkin tietä. Loppu hyvin, kaikki hyvin – isolla tiellä, jonne hevoset olivat ehtineet juoksemaan, kulkee meidän ohitsemme pitkä suora, jossa monella on tapana painaa kaasu pohjaan ja ajella tyytyväisenä reipasta ylinopeutta läpi peltojen. Tähän voi mukaan lukea isot rekat, jotka painavat reipasta vauhtia samaisella tiellä. Poliisi kävi meilläkin kysäisemässä, että olivatko meidän kaksikko, jotka olivat vapaalla jalalla. Meillä hepat hieman pällistelivät töttöröllään, että mikä meno muilla oikein on!


Loppuun vielä, kiitos sinulle, Anonyymi, kun kerroit blogimme löytyvän uusimmasta Villivarsasta! En itse tiennyt maininnasta laisinkaan, joten singahdin kommenttisi jälkeen lähikauppaamme – tuloksetta. Seuraavaksi toiseen lähikauppaamme – tuloksetta jälleen. Matkalla tallille oli vuorossa kolmas kauppa – ei vieläkään mitään. No, vielä matkalle osui neljäs kauppa, ja sieltä sitten kyseinen lehti löytyikin. Kahden rivin vuoksi kannattaa ajella lähialueen kaikki pikkukaupat läpi! ;)

7 kommenttia:

  1. Huihai, meiläki täällä hiippailee kans susia ihan tässä meidän lähellä :s Ja ne tulee jo ihmisten pihoille, saisivat metsästää pois!! Joka päivä saa ressata , kun ponit asuu metsän laijassa :s Ja ne on syöny ja 2 koiraa pihoilta täältä läheltä :s

    http://followyourdreams-eve.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iltatallit saa täällä tehdä ulvontaa kuunnellessa... Sama homma täällä näin, pihoilla käyvät yms. Kaatolupia vain saisi antaa enemmän kuin nykyään, kanta vain pääsee kasvamaan. :/

      Poista
  2. Suosittelin blogiasi tuossa jutussa, kun toimittaja kyseli minulta lemppariblogeja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu, kiitoksia! Teidänkin blogista tulee aina uusimmat postaukset luettua! ;)

      Poista
  3. Täälläkin noi sudet on yks riesa..Jotenkin tuntuu et niitä on nyt joka puolella...Me asutaan sinänsä onneks keskustassa , mut silti pelottaa , kun tiiän et susien on nähty menevän alle kilsan päästä ohitte ja ihan sen tien vieressä vielä mis mä ajan tota ponia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps! Saisivat jotain asialle tehdä. Eräiltä tuttavilta kuultiin, että heidän takapihan hiekkakuopassaan käy lauma jatkuvasti juomassa... Jatkuvasti tulevat vain lähemmäs asutusta.

      Poista
  4. kamlaa, kun tuolla tavalla kulkee noita susia läheltä. tosiaankin saisi antaa kaatolupia enemmän, eihän tuosta tulee muuten mitään kun tappavat kotieläimiä ja kulkevat ihmisten pihoilta..

    VastaaPoista