maanantai 5. maaliskuuta 2012

Marsuilua

 
Tässä postauksessa tähden tehtävät varastaa meidän kaksi megaprinsessaa – marsutyttömme.

Täytyy vain lyhyesti todeta, että vapaapäivät ! <3 Tai oikeastaan tänään kävin aamulla kymmenen maissa tekemässä koululla rästikokeen, muuten olisi ollut kokonaan koulutonta tälle päivälle. Kannatti käydä ennen joulua huhkimassa muutamana iltana englannin kurssi lukiossa läpi, niin nyt saa nauttia aurinkoisesta päivästä! Itse asiassa koululle kertynyt yli 50km ajomatka ei edes häirinnyt minua, samalla sai ihastella varmaankin talviaikana täydellistä ilmaa.


 
Kotona teki kovasti mieli ommella, jonka myötä meillä marsutytöt saivat häkkiinsä uuden korin ja tyynyn. Pihville on jossain vaiheessa uusi fleeceloimi tulossa, sillä ostin 5 eurolla kirpparilta sinisen fleecepeiton, jossa on suloinen Nalle Puh – kuva! Peitto on oikeastaan lasten makuupussi, mutta ei anneta sen häiritä.

Tyynyn tein vaaleansinisestä fleecekankaasta, johon suunnittelin marsun kuvan jämäpaloista, jotka ovat myös fleeceä. Pääkangas on oikeastaan Ikean Irma-peitto, jonka hinta taitaa hyppiä kolmen euron paikkeilla. Joskus tämän ostin ihan nimenomaan ompeluita varten – saman tavaran kangaskaupasta ostaminen maksaa kyllä enemmän. Kun Irmasta tuli puhe, samalla kerralla taisin ostaa kolme vaaleansinistä tyynyä, hinta taisi olla 75snt/kpl. Nämä ostin tosin ainoastaan myös askartelua varten – tyynyistä saa nimittäin hyvät vanut ja kohtuuhintaan! ;) Laadusta en osaa sen kummemmin sanoa, mutta minulle nuo kelpaavat paremmin kuin hyvin.



 
Päällyspinta, johon kuvion tein, oli kaksinkertainen fleece. Tähän sommittelin sitten vapaalla kädellä leikkaamani palaset, ja ompelin ensin ruskean marsun ja tälle vaaleanpunaiset tassut sik-sakilla vaaleansinisellä langalla. Kun itsessään palaset olivat kiinni, laitoin kruunun paikalleen ja ompelin sen kuten aiemmatkin palaset.

Kun itsessään ompeluosio kuvan suhteen oli valmis, oli aika kirjailla kuikuttajalle nenä, silmät ja suu. Nenä & suu tulivat vaaleanpunaisella, silmä sinisellä. Alkuun meinasin, ettei korvaa tarvita, mutta kuitenkin ompelin ääriviivat marsulle. Oli vuorossa vielä viimeiset vaiheet – kasaan ompelu, täyttö ja käsin ompelu. Alapuolelle tuli trikookangasta yksi kerros, ompelin kolmelta sivulta tyynyn kiinni ja täytin. Loppuun vielä ompelin viimeisen sivusauman käsin.


 
Inspiraatio senkun jatkui – tein perään vielä marsuille korin. Edellinen kori oli jokin ohutlaitainen leikkikoirankori, joka ensimmäisessä pesussa kärsi sen verran, että on sen jälkeen toiminut lähinnä epäkorimuodossa lähinnä pesäntäytteenä. Materiaalina toimi kokonaan fleece – leikkasin vaaleanpunaiset soikionmalliset kappaleet, jotka ompelin yhteen jättäen etureunaan täyttöaukon. Täyttömateriaalina käytin eräänlaista kangaskaupasta ostamaani vaahtomuovia (?). En ole aivan varma, mitä tuo on nimeltään, mutta tässä meidän tapauksessamme se on mustaa, ja siinä on pieniä ruutuja. Materiaalina tuo on kevyttä ja pesussakin on käyttäytynyt ihan hyvin, ja muotoutuu hyvin. Tätä samaista tavaraa käytin Pihvin vaaleanpunaisessa silatyynyssä täytteenä.


Weera-neiti :)

 
Ompelin täyttöaukon käsin kiinni, ja siirryin mittaamaan laitoja. Leikkasin vaahtomuovista marsuille sopivan reunuksen, ja mittasin tämän kanssa reunafleesen mittaansa. Ompelin pitkän suoran sauman nurjalle puolelle, ja käänsin työn ompelun jälkeen. Pujotin vaahtomuovin putkiloon, ja muotoilin sen oikealle paikalleen. Tämän jälkeen otin laitapalan keskikohdan, ja kohdistin sen pohjan pitkän sivun keskelle ja ompelin laidan käsin kiinni. Laidan päät ompelin myös käsin.

Olipa korin ompelun selittäminen monimutkaista, mutta hyvin se kuitenkin onnistui! Itse ainakin olen tyytyväinen lopputulokseen, ja marsutkin ovat jo tutustuneet uutuuksiinsa. Häkissä tosin kumpikin vielä vierastaa, mutta kaipa kohta jompikumpi menee pissimään omat hajunsa uutukaisiinsa… Jospa sitten tulisi kotoinen olo kera omien hajujen.


 
Meidän marsuhäkistä sen verran, että siinä on kaksi puolta – toinen on pienikokoinen ”puruhäkki”, joita myydään tavallisimminkin marsuille. Toinen puoli on ulkotarhasta tehty jaloittelualue, jonne tytöt pääsevät hyppäämällä etuluukusta ja takaisin kiipeämällä samaisesta luukusta. Jaloittelupuolella on tyttöjen mökit, ja pohjana vahakangas. Lisäksi tältä puolelta löytyy rutkasti pyyheitä, joihin marsuset mielellään kaivautuvat, kömpivät nukkumaan tai mitä yleisimmin kiskovat niitä mökkiensä täytteiksi. Pikkupuolella purujen joukossa syödään heiniä ja nukutaan yöt, ja Weera loikoilee yleensä täällä riippukeinun alla nurkassa.

4 kommenttia:

  1. voooi miten söpöjä elukoita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi söpöjä.Minkä niminen tuo toinen marsuliini on?Kiva postaus, ku kerroit marsuistanne, vaikka Pihvi ja Siltterikin ovat kivaa luettavaa. :)

      Poista
    2. Kiitoksia! Harmaa marsu on Weera ja tuo keltaharmaa tyttönen Wiiru. :>

      Poista