torstai 22. maaliskuuta 2012

Kuulumisia & tulevia projekteja

Tarhassa hiekkaa jo reippaasti näkyvissä! Lumi sulaa kovaa vauhtia, puroja saa tehdä joka ilta. Vielä, kun ojat alkaisivat vetää kunnolla, pääsisi sulaminen kunnon vauhtiin. Joen pinta on noussut hurjasti, tulvii pellolle asti. Viimevuonna joskin oltiin huhtikuun puolessa välissä tässä vaiheessa, joten ollaan kuukausi etuajassa!

Siltteri irrottaa ihan hirvittävästä talvikarvaa, hepat rapsuttavat pitkin päivää jatkuvasti. Pihvikin on päässyt vauhtiin, joskin hieman verkkaisemmin. Hiljaa hyvää tulee, eikös niin? Alkuviikosta kävin alueellemme avatussa uudessa K-maataloudessa, jonka yhteydessä on myös Rautia. Ostin merisuolaa 25kg sulattamiseen, joskin tätä ei ole vielä käytetty yhtään. Paikasta täytyy sen verran sanoa, että tykkäsin enemmän vanhasta kaupasta – oli jollakin tavalla vain kotoisampi (vai voiko kaupasta sanoa kotoisa) ja samat ihmiset olivat töissä siellä kerrasta toiseen.

Joki 8. huhtikuuta 2011. Nyt, lähes vuosi myöhemmin, ollaan etuajassa.
Merisuola siis löytyi, ja tänään hain Matkahuollosta vetokartun. Ihmettelin kylläkin, että sain vasta tänään kännykkääni tekstiviestin ”… pakettisi nro 2. ilmoitus. ”, ja tämä kuitenkin oli vasta ensimmäinen viesti, jonka kys. paikasta sain. Kaikesta huolimatta sain nyt kartun itselleni, on maalaamaton, eli maalaus on vielä edessä ennen asentamista. Yritän viikonlopun aikana saada hoidettua maalausasian, että saataisiin se sitten asennettua paikalleen!
Autossa on nyt laitettu kesärenkaat alle, hieman pesua ja niin edelleen. Koulua vielä 7 päivää jäljellä ennen opparilomaa. Opinnäytetyön tekemistä on siis luvassa, kaksin kappalein! Toinen työ liittyykin talliin, joskin ei ole oma projektini. Poikaystäväni rakentaa hevosten tarhan uudelleen, kun Tapanin päivän myrsky (lue täältä) koetteli meitä hieman. Joka tapauksessa ilman myrskyäkin tuumaan olisi tartuttu. Alkuperäisesti hieman kaavailtiin, että pääsiäisenä olisi aidan aika – se jää nähtäväksi, miten maa loppujen lopuksi sulaa. Pientä lisäohjelmaa tuo se, että hevoset tarhaavat samaan aikaan.
Pihvin tarhariekkuminen 8. huhtikuuta 2011.

Joki 3. huhtikuuta 2011.
 
Kun projekteista alettiinkin puhua, voisin hieman kertoa omistani. Tarkoituksena olisi laittaa puomit kuntoon – hioa vanhat maalit pois ja maalata uudelleen. Kesälaitumille olisi mukava lähteä uutukaisessa kuosissa olevan kaluston kanssa. Onhan niitä muitakin – haluaisin tehdä laatikoita yms. koristeita omaksi ilokseni ajoa varten. Niitä voisi sitten kiertää ja kurvitella miten itse haluaa! Lisäksi Pihvin valjakkovaljaille olisi tarkoitus tehdä pehmustettu satulapukki.

Kaikenlaista pientä puuhaa ja tekemistä riittää! Kommentit jälleen tervetulleita. Tarkoituksena olisi aloittaa nyt lähipäivinä haaste itselleni – pääsette hieman tutustumaan kirjoittajaan… Myös Pihvin kilpailu-ura –postaus on suunnitteilla, joskin video uupuu. :)

3. huhtikuuta 2011 - viime vuonna tässä vaiheessa alkoi toivo herätä mahdolliseen kesään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti