sunnuntai 1. toukokuuta 2011

You can be just the one you wanna be


Ratsastin tänään Pihvin ajamisen sijaan, poni oli reipas ja innoissaan, eikä olisi malttanut keskittyä pyörimisiin millään! Välillä näitä koulukiemuroita poninkin on kerrattava, etteivät ihan taidot mene unohduksiin. Poni ei nyt sieltä helpoimmasta päästä ratsastettavia ole, uskokaa pois… Itsekin ensimmäiset vuodet sain vaivoin taistella, että poni kulkisi lähestulkoon miten haluan. Nyt asiat ovat jo toisin, yhteistyö pelaa hyvin. :)

Pihvi on osaava shetlanninponiksi, ja itse olen oppinut ponin kanssa lähes kaiken, mitä tähänastisella ratsastajanurallani osaan. Niin ravipohkeenväistöt, laukanvaihdot ja estepuolen olen Pihvin kanssa käynyt läpi – niin siitä kovapäisestä ponista kuoriutui minullekin mukava monitoimiponi moneen lajiin. Esteistä poniruuna todella pitääkin – Pihvin kanssa olen itse hypännyt reilut 75cm, ja irtona poika ponnistaa sinne 115cm paikkeille!

Kuva viime kesältä, 105cm.
Alkuun mentiin reipasta ravia, jotta hieman tuntumaan saatiin jälleen tähän, ja alettiin siitä sitten tekemää sekä etu-, että takaosakäännöksiä käynnissä ja ravissa. Paljon voltteja, ympyröitä, kiemuroita, suunnanvaihtoja ja laukannostoja, muutamat pohkeenväistöt, siinä alkoi olla kouluosuus koossa.

Lopuksi menimme vielä alapellolle – jokirantaan – ottamaan reippaat laukkaspurtit, joista Pihvi aina niin kovasti innostuu ja sinkoilisi sinne tänne! Kyllä siinä oikeasti tuli olo pidä harjasta kiinni ja toivo parasta – kun poni singahti pellon alaosasta loivaan nousuun täyttä laukkaa pukitellen hieman täpinöissään olevan ponin kanssa!


Loppuun vielä hieman videopätkää tästä päivästä ! Kommenttia saa laittaa tulemaan :)

5 kommenttia:

  1. Kuka sua aina kuvaa, kun sulla on aina uusia kuvia ja hyvännäkösiä? :)

    VastaaPoista
  2. vivi // Äiti ja välillä pikkuveli :) Kamerana perusjärkkäri Canon 1000D.

    Erppuli // Pihvi kiittää! :)

    VastaaPoista
  3. Hyppää poni kyllä hienosti irtona 105 cm! Kui korkee poni itse on ja kuinka pitkä sä oot ? :)

    VastaaPoista
  4. Anonyymi // Kiitos! Pihvi on 113cm ja itse olen 171cm :)

    VastaaPoista