maanantai 2. heinäkuuta 2012

Mökillä ja ohjasajoa


Viimepäivät ovatkin kuluneet rennoissa merkeissä, lauantaina lähdettiin mökille ja nyt sunnuntaina palauduttiin takaisin kotinurkkiin saunomisien, uintien ja syömisien jälkeen. Lauantain ilma olisi voinut olla hieman aurinkoisempi, mutta pahimmat sadekuurot jätettiin kotiin. Menomatkalla pysähdyttiin Mikan kanssa tallille tekemään iltatalli valmiiksi, laitettiin Pihvin ruuat, heinät ja talli kuntoon. Rapsuttelin hieman ponia, ja lähdettiin sitten jatkamaan matkaa kohti mökkiä. Pappa laittoi sitten myöhemmin illalla Pihvin sisälle, ja nätisti poni oli kuulemma ollut. Hieman mökkifiilistelykuvia tähän alkuun...






Nyt sunnuntaina palauduttiin takaisin tänne yhdeksän aikoihin, mentiin jälleen Mikan kanssa tallille. Pihvi oli laitumella möllöttelemässä, otin ponin kiinni ja harjailin sen samalla, kun poika söi saunan edustalta heinää. Valjastuksen ajaksi laitoin Pihvin puolestaan kiinni, kävin samalla läpi Pihvin kaviot. Levitin samalla ponin jalkoihin ja mahan alle Relaxant Animal hoitoseerumia, joka on auttanut ötökänpuremiin. Valjastin ponin ja lähdettiin hieman pyörimään kentälle. 




Mitään ihmeellisiä juttuja ei tehty, käveltiin oikeastaan vain. Vähän verryttelyä monien vapaiden jälkeen! Otettiin avoja ja sulkuja, pysähdyksiä ja muutamat lävistäjät. Toiseen suuntaan aavistuksen verran raviakin, jonka jälkeen tehtiin tiukkakaarista pujottelua tötteröiden avulla lähtien kulmasta edeten kentän keskustaa kohden. Pihvi oli ihan mukavan reipas, ja lopeteltiin pitkin ohjin kävelyyn. Huomenna, tai siis tänään maanantaina täytyy varmaankin aidata Pihville tämän ns. oikea laidun, sillä poni alkaa olla syönyt jo muut laidunnetut läntit. 





Riisuin ponilta valjaat ja päästin tämän vapaaksi tarhaan, jossa Pihvi syöksyi samantien hiekkaan piehtaroimaan. Kunnon möyrimisten jälkeen poni nousikin ylös ja rapsuteltiin hetki vielä ennenkuin menin laittamaan tallin lopullisesti kuntoon. Tämän jälkeen Pihvi pääsikin sisälle syömään ja nukkumaan. :)





Huomenna, tai siis edelleenkin maanantaina varmaan täytyy käydä hakemassa Pihville uusi myslisäkki Agrimarketista. Toisaalta olen kahden vaiheilla, jätänkö nyt kesän ajaksi rehut antamatta ja jatkan syksyllä taas... Pihvi muutenkin saa todella vähän tuota mysliä, mutta iltaisin on ollut kuitenkin jotain mussutettavaa tallissa leipien lisäksi. Merisuolapurkin pohja näkyi myös, joten sitäkin on hankintalistalla. Muistin tänään napsasta kuvan Pihvin harjanselvitysaineen etiketistä, ja kuvaan hyppäsi sopivasti myös tuo Relaxant-purkki. Yhtään ötökkäainetta Pihville ei ole tänä kesänä ostettu, mikä on mielestäni aika huippujuttu. Viime kesänä sitä oli mennyt tässä vaiheessa jo jonkin verran...


Tuota hoitoseerumia olen pahimpiin kohtiin suihkutellut silloin tällöin, ja mielestäni se tosiaan auttaa - auttoi Siltterinkin kanssa, jonka harjan tyven ötökät söivät ruvelle ja tamma kovin mielellään hankasi sitä paikkaan kuin paikkaan. Samaa merkkiä meillä on vielä jotain hoitovoidettakin, siihen en ole perehtynyt sen kummemmin. Messutarjouksena tuo ostettiin muutama vuosi sitten! :) Tuo harjanselvitysaine yllätti minut, kun tuon aineen suurkuluttaja olen Pihvin kohdalla. Kolme-neljä päivää pärjäsi muutamalla suihkauksella! Pienistä hehkutuksista 'mitä hyvää ja käytännöllistä on tullut ostettua' pitäisi siirtyä unien maihin, työpäivä kutsuu taas aamulla! Mikan armeijaan lähtöön viikko, hirvittää jo miten pärjäilen puolen vuoden yhdessäasumisen jälkeen.

Kameraihminen aavistuksen lähellä ponia...

Hipsutushetki 
 

1 kommentti:

  1. Ihania kuvia!<3 Pihvi on tosi sulonen poni, mäkin haluisin tollasen ponin!:)

    VastaaPoista