keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Ilta-auringossa


Alkuviikosta teimme Pihville nyt pysyvän laitumen, jonne poni pääsi samantien sen valmistuttua! Pihvi onkin siellä viettänyt pääasiassa päivänsä, kunnes illalla on otettu hiekkatarhaan ja sieltä talliin. Kovin hyvin poni on viihtynyt, ainoana miinuksena ovat kärpäset, jotka kiusaavat Pihviä! :( Laiduntamisesta tähän päivään, lähdettiin tänään maastoon lenkille!









Valjastin ponin tällä kertaa ravikärryjen eteen, ja suunnattiin turpa kohti maastoa. Mentiin samainen lenkki kuin aikaisempinakin kertoina. Jo ennenkuin pääsimme pihasta pois poni otti muutamat peruutukset ja sivuaskeleet, tänään oli pellolle tuotu paalukuorma ja pitihän sitä hieman kauhistella.



Pihvi oli ajaessa reipas ja lenkki etenekin sujuvasti, kuten yleensäkin. Satunnaisia autoja, ehkä 2-3 kappaletta meni ohitse, eli tosi vähän. Pellolla pörräsi traktori paalaimineen ja ravattiin paljon. Otettiin myös muutamat pitkät laukkasuorat, ja kun käännyttiin takaisin kotiinpäin, ponin vauhti kasvoi. Vaikea kuvailla sen kummemmin, mutta täytyy vain sanoa, että kivaa oli! Niin rauhallista, hieno ilma kera auringonlaskun sekä lämpötilakin hieman viileämpi, kuin päivällä.









Ajon jälkeen purin varustuksen ja viilensin ponin kauttaaltaan, jonka jälkeen Pihvi pääsi tarhaan. Niinpä Pihvi paineli suoraan piehtaroimaan ja niin oli kiiltävä poni hiekkakuorrutteen peitossa. Pesin osan Pihvin valjaista pikapuoliin laittaessani niitä paikoilleen, kuten rintaremmin ja valjakkovaljaiden silat. Tuntui muuten hassulta ajaa pitkästä aikaa kilpakärryillä koppakärryjen sijaan, kun poni oli niin lähellä. Vaihtelu virkistää ja mukavaa oli! :)



Ilta-aurinko maalaa maailmaan meidätkin, kauniimmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti