tiistai 24. heinäkuuta 2012

Kouluajoa alla tummien pilvien


Olen sunnuntai-illasta asti yrittänyt saada tämän kirjoituksen päätökseen, mutta joka kerta tekstin tuotto on jäänyt sanaan jos kahteen, maksimissaan riviin. Nyt kuitenkin - sunnuntai-illalla oli mökkipäivän jälkeen luvassa Pihvin kanssa kouluajoa kentällä. Kello lähenteli jälleen iltakymmentä, ilmassa oli sadetta, mutta ötököitä ei yhtään. Kuivin nahoin pääsimme kuitenkin, ja hyvä niin!


Valjastin ponin, ja siivoilin ennen ajoon lähtöä tarhasta suurimmat heinät pois. PIhvi on nyt siirtynyt toistaikseksi ainakin syömään kuivaa heinää, kun odotellaan laidunten kasvua, niin pääsee poika vielä elokuussakin laitumelle. Mieleen nousi myös, että kohta on puintiaika! Tai on siihen vielä aikaa, sen lisäksi sateet eivät ainakaan edistä pelloille menoa - ei työkoneille, kuin poneillekaan. 



 Kuvat eivät ole nyt oikein meidän eduksemme, mutta kuitenkin! Aloiteltiin pitkillä alkukäynneillä, jonka jälkeen otettiin ravia kevyesti uraa pitkin. Ravissa Pihvi pyrki ottamaan vähän väliä alas käynnille, mutta avuilla pysyi ravissa, ja tempokin hyvin yllä. Kun ravi oli uralla kohdallaan, siirryimme tekemään ympyröitä vaihtaen välillä lävistäjällä suuntaa.

Ravilämmittelyjen jälkeen jatkoimme lävistäjiä vaihtaen kerta toisensa jälkeen suuntaa. Loppuun tuli nostettua muutamat laukat molempiin suuntiin, ja siinä kokonaisuudessaan ajomme oli loppuverkkoja unohtamatta. Mika ajoi Pihvillä loppuun muutaman kierroksen, katsoin hieman ponin liikkeitä tehden tarvittavat havainnot, joista ei sen enempää. Hieman tummaa pilveä meidän yllemme tämän suhteen, mutta kyllä tästä vielä noustaan ja selvitään!

Pihvillä on kengitys ensi viikolla, joten sitä odotellessa. Ensi viikolla on myös Metsämäessä perjantaina ravit, joita on hehkutettu ravikuningas Erikassonin kansanjuhliksi. Onnet kuninkaalle ja tämän taustajoukoille! :)

Pihvi-kunkku joskin odottaa täällä omassa hovissaan, milloin hänellekin pidetään omat juhlat! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti