maanantai 30. heinäkuuta 2012

Ukkosta ja ullakolla me istuttiin


Kaksi päivää putkeen on yöllä jyrissyt - edellisyönä taivaalla oli oikeasti hullunmoinen valoshow, etten ikinä ole ihmeellisempää nähnyt. Onneksi ei tullut päälle, sitten olisi ollut tosissaan varmaan leikki kaukana, kun viiden sekunnin sisään taivas löi monta kertaa. Pihvi ei sen kummemmin oikein pidä ukkosesta...

Viikolla Pihvi on liikkunut lähinnä juoksuttaen, ja nyt lauantaina ajoin Pihvin kentällä. Poni oli hieno! :3 En keksi mitään muuta kritisoitavaa, kuin toiseen suuntaan taivutus ei ollut aivan paras mahdollinen. Aloiteltiin kunnon käyntipätkällä, alkuun rennosti normaalit alkukäynnit ja tämän jälkeen kerrattiin pysähdyksiä ja liikkeellelähtöjä. Pysähdyksissä Pihvi ei olisi malttanut seistä paikallaan, mutta liikkeelle lähdöt sen edestä olivat reippaat ja täsmälliset. Toistojen jälkeen malttius löytyi paikallaan seisomiseenkin.





Ravissa poni oli mukavan reipas, tavallistakin reippaampi. Tehtiin ympyröitä, lävistäjiä ja suunnanvaihtoja. Oikeaan kierrokseen taipuminen oli aavistuksen kankeampaa kuin vasempaan, mutta siitäkin selvittiin kunnialla. Taivas oli aivan tumman sininen ja kun horisonttiin katsoi, näki, että kilometrin päässä tulee vettä ja kunnolla. Pian sade alkoikin - ensin yksi ja kaksi pisaraa, kolme ja neljä, kymmenen, kaksikymmentä ja lopulta olimme Pihvin kanssa kaatosateessa. En muista, milloin viimeksi olisin mennyt kaatosateessa, varmaankin viime kesänä Siltterin kanssa kerran. Oli aika hauskaa, vaikka molemmat kastuttiin kunnolla - minä ihan litimäräksi ja Pihvikin näytti hieman uitetulta.

Ajo jäi hieman kesken, mutta sateen vain yltyessä otettiin loppuverkat ja purin varustuksen. Pihvi jäi niille sijoineen jököttämään, kun kävin heittämässä valjaat saunalle ja kärryt paikalleen. Vaikka kello näyttikin vaihteeksi hieman ehkä liikaakin, huuhtelin valjaat vedellä, kuivasin ja rasvasin. Tuli samalla tämä operaatio hoidettua! 



Valjaista Hööksin kuvastoon, joka ilmestyi viime viikolla. Itse olin henkilökohtaisesti aika pettynyt etenkin poni/juniortavaroiden tarjontaan. Ennen on aina ollut niin paljon ihania syötävänsuloisia satulahuopia, korvahuppua ja niin edelleen. Ylle kokosin muutamia juttuja, joista tykkäisin, mutta hankinta jää harkintaan. ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti