maanantai 9. heinäkuuta 2012

Tapahtumarikas viikonvaihde


Paljon asiaa, ehkä hieman liikaakin. Torstain jälkeen on tapahtunut niin monennäköistä, että avataanpa pakettia hieman sanoin ja kuvin!

Perjantaina Pihvi sai juhlistaa syntymäpäiviään pienen kakun kanssa - näkkileipää omena-porkkanaraastetäytteellä. Oltiin päivällä käyty Raisiossa Suomen Ratsutarvikkeessa ostoksilla, Pihville löytyi kärpäsotsapanta riimuun ja minttukarkkeja. Ostin myös seinään kiinnitettävän raippatelineen, jolle varmasti löytyy käyttöä, kunhan saan sen vain paikalleen - nimimerkillä raipat aina hukassa. Kuvassa mukana vaaleanpunainen piikkisuka, jonka ostin taannoin Prismasta. Pihvi piti kakusta, joskin yleensä kakulle on aina ollut kaksi jakajaa, nyt vain yksi.




Lauantaina suunnattiin auton nokka kohti Oripäätä ja sen myötä Okra maatalousmessuja! Valtava messualue ja hirvittävästi katsomista, ihmeteltävää ja ihasteltavaa. Vaikka ihmisiäkin oli tänään paikalla yli 21 000 kappaletta, ei ruuhkaa ollut missään. Paljon tuli koneita katseltua ja ihmeteltyä, kaipa tunnustan tässä, että pieni traktorifriikki taidan itse olla - mitä isompi, sen parempi. Paikalla oli myös paljon ihania lehmiä, karvalehmät ja pihvikarja ovat omia suosikkejani. Jos vasikat pysyisivät aina pieninä, ottaisin ehdottomasti sellaisen! Paikalla oli myös muitakin eläimiä, kuten hevosia, lampaita, vuohia, alpakoita sekä possuja. Muutamia ostoksia tarttui mukaan - Pihville Agrimarketin osastolta perusrasvaa ja riimunnaru sekä muilta osastoilta itselleni koru ja Mikalle t-paita. Ei siis traktoria tälläkään kertaa...
















New Holland.
John Deere.
Lehmä-Valtra.
Vaikka koko lauantaipäivä oli lupaillut sadetta ja päästänyt välillä muutamia tippoja maan kamarallekin asti, oli ilta nätti ja aurinkoinen. Samalla lämpötilakin oli vielä korkealla ja ilma nihkeä, Pihvi oli hieman laiskan sorttinen juoksuttaessani sitä. Olin tehnyt yhdelle sivulle korotetun puomisarjan, jota Pihvin ravaili molempiin suuntiin alkulämmittelyjen jälkeen. Puomit menivät kyllä onnistuneesti. :) Vaihdoin riimun toiseen ja lähdettiin kävelylle - minä, Mika & Pihvi. Käveltiin kotitie ja lähdettiin käppäilemään tämän jälkeen kävelytietä pitkin jonkin matkaa koululle päin. Oli tosi hiljaista, yksi ihminen tuli vastaan, yksi henkilöauto sekä typötyhjä bussi. Sellaista täällä maalla on. :)





Sunnuntaina sännättiin ostoksille Mikan kanssa keräämään viimeiset tarvittavat ennen maanantaista armeijaan lähtöä. Kaupoilta suunnattiin mökille Pyhäjärven rannalle, järvivesi +21 ja minäkin uskallauduin uimaan. Pihvi oli päivän aikana ottanut kunnon kurapyörimiset laitumella, joten harjailin ponin. Otettiin (tai oikeastaan yrittämistä se enemmän oli) jonkin sortin rakennekuva Pihvistä. Kuvassa Pihvin pää näyttää ihan pikkuiselta, kun poni päätti tietenkin sillä hetkellä kun jalat on ok'sti katsoa toiseen suuntaan. Mitäs pienistä, itse en tykkää yhtään rakennekuvista, tilannekuvat ja ns. luonnolliset kuvat ovat enemmän mieleeni! :)



Pihvi laidunkaudella 8.7.2012

Maanantai, ja muutama tunti sitten tosiaan vein Mikan armeijaan. Tarkoitus hänellä olisi nyt olla siellä vuosi, joten ei auta omalla kohdalla kuin opetella näin. :> Kommentit taas tervetulleita! Erikoispostausta voisin alkaa valmistelemaan...



12 kommenttia:

  1. Heei kuinka pitkät ravipuomin välit sulla on?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisikohan nuo kolme jalanmittaa (kantapää seuraavan jalan kärkeen jne.) :)

      Poista
  2. Oi että, traktoreita ! <3 Oon suunnitellu että vielä ennen ku kuolen nii omistan ison traktorin tai etes jonkun keskikokosen Jontikan. Ois se vaan kätevä vehe, jaksais vähän enemmän ku piskuine Fordi :)

    Vitsi että tuo sonni on komeen näköne kaveri ! :p Kelpais tommone ! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoja mietteitä täälläkin! Ihan varmasti omistan, sitä päivää vielä odotellessa ;> Sonni oli kyllä komea! :D

      Poista
  3. Voi että, tuolla Okrassa olis joskus kiva käydä, mutta sinne on täältä niin törkeen pitkä matka! Farmari-näyttelyssä käytiin reipas 10 vuotta joka kesä, mutta nyt on muutamana vuonna jätetty väliin, kun se on sitä samaa joka vuosi.
    Mut toi Okra olis vähän enemmän "meille ammattilaisille", näin olen kuullut!

    Kivoja kuvia ja tsemppiä inttileskeydelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa lähteä mikäli vain mahdollista! Itse olin viimekerrallakin, 2010. Meillä tuo oikein maatalousyrittäjä ei ole vielä kummallakaan kerralla päässyt mukaan, ehkä muutaman vuoden päästä! ;D

      Kiitoksia, tsemppiä tässä tarvitaankin!

      Poista
  4. ihana tuo uusi kärpäsotsapanta, mistä oot ostanu eskadronin riimun ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, kauhistus kun ei tule mieleen! :o Oisikohan juurikin tuolta Raision Suomen Ratsutarvikkeesta. :)

      Poista
  5. oioi, tuo lehmä valtra on suurin unelmani, ehkä vielä jonain päivänä sellasen ostan :)

    p.s. täällä on myös yksi inttileski joka jäi ponin kanssa kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä hieno! :> Noniin, sittenhän meitä onkin kaksi! :D

      Poista