perjantai 18. tammikuuta 2013

Valtakunnan ulkopuolella



Tässä kirjoituksessa palataan viikon alkuun, nimittäin maanantaihin. Menin töistä suoraan tallille, tuntui niin mukavalta puuhailla Pihvin seurassa valoisaan aikaan - ja vielä hienossa auringonpaisteessa! Harjailin ponin kunnolla, kiristin hokit ja lähdettiin kävelylle. Tallusteltiin kotitie ja jatkettiin matkaa tien yli pyörätietä pitkin.

Pihvi vähän höppänänä katseli ympärilleen, niin ja todellinen jäädytys syntyi perävaunu Pirkka-rekan ajaessa ohi. Ei Pihvi sitä pelännyt, kunhan jäi katselemaan. Takaisin tullessa ponilla oli melkoinen kiire, mutta välillä viipotukseltaan ehti kävelemäänkin. Kymmenen kävelyaskeleen jälkeen pikkuravi taas jatkui - jatkui, jatkui ja jatkui!



Takaisin tallille päästyämme päästin Pihvin tarhaan, ja niin alkoi irtojuoksuttamisen ilot! Niin Pihvistä ei oikein tiennyt, halusiko poni kulkea yhdellä, kahdella, kolmella vai neljällä jalalla vai peräti lentää. Ponilta tuli niin monet pukit, pukkisarjat, hypyt, spurtit, stopit, suunnanvaihdokset kuin paljon muutakin, eikä edes käskeä tarvinnut. :D Yllä pieni videopätkä ponin menosta!

Juoksutuksen jälkeen oli niin rapsuttelua kuin halejakin, ja näiden jälkeen loimi päälle ja päiväheinille. Illalla ennen sisällemenoa käveltiin Pihvin kanssa tarhassa jonkin verran, että lihakset vertyvät mukavasti spurttailun jälkeen. Niin poni iltaruuille ja hyvät yöt. :)

Viikon mittaan pakkaset ovat vain kiristyneet, nytkin mittari taitaa hyppiä parinkymmenen pakkasasteen tienoilla. Eilen illalla kovassa pakkasessa tuli kuitenkin mieltä lämmittävä tunne - pakkashuurteinen musta poni, valkoinen kimaltava pakkashanki sekä tumma tähtitaivas - tästä minä pidän
 
 

6 kommenttia: