maanantai 7. tammikuuta 2013

Ajoa ja auringonpaistetta

 
Eilen, sunnuntaina, oli vuorossa kentällä ajoa, ja tänään puolestaan käyntitreeniä ohjasajaen!

Eilen tosiaan puolenpäivän jälkeen valjastin Pihvin ja lähdettiin ajamaan pienessä pakkasessa ja ihanassa auringonpaisteessa. Mentiin kentälle, sillä se on tällä hetkellä kaikista ajopaikoista järkevimmässä kunnossa. Uskalsin elätellä kuitenkin sen verran toiveita pellon suhteen, että käytiin sitäkin kokeilemassa - mutta ei. Alkukäyntejä aloiteltiin aitojen sisäpuolella, kunnes siirryttiin pellolle. Itse pellon kantavuudessa ei ole mitään moitittavaa, mutta kyllä tuo puimatta jäänyt vilja menoa haittasi sen verran, että tultiin kipinkapin pois. Muutama kierros kuitenkin mentiin, joten pientä kunnon vetoharjoitustakin saatiin aikaiseksi. Jos alkukäynnit kentän puolella olivat hieman jähmeät, tuli pellolla käynnin jälkeen niihin lisää tarmokkuutta.

 
 
Käyntien jälkeen otettiin ravia tehden perinteisiä lävistäjiä eri sivuilta sekä pysähdyksiä. Pysähdyksissä Pihvi ei olisi millään malttanut seistä alkuun paikallaan, mutta muutaman toiston jälkeen malttikin löysi ponin ja tämä tehtävä sai jäädä muhimaan seuraavaan kertaan. Ravin ohessa otettiin molempiin suuntiin laukannostot, kierros laukkaa ja takaisin ravin pariin. Lopussa oli pitkien käyntien vuoro, ja tämänjälkeen Pihvi sai päällensä loimet ja kaukaloon päiväheinät.
 
 
 
Ajossa omalla kohdallani tavoitteena olisi saada pidettyä parempi tuntuma Pihviin, ja unohtaa ne lörpöttävät ohjat. Pihvin kanssa olisi kehitettävänä tehdä tarkempia teitä pisteesta a pisteeseen b, sekä hioa perusjuttuja; pysähdyksiä sekä nimenomaan sitä odottamista. Kaikkea ei kuitenkaan voi tehdä kerralla, ettei tule haukatuksi liian suurta palaa - ensimmäinen tehtävämme olisi siis tehdä ajosta jälleen rutiini, ja tämän jälkeen ryhtyä kertaamaan ja harjoittelemaan.

 
Tänään töiden jälkeen suuntasin tallille, ja vuorossa oli Pihvin ohjasajo. Jo ennen tallille pääsyä meinasin lentää liukkauden johdosta kolme kertaa nurin, joten hylkäsin ajatuksen kävelylle lähdöstä. Harjailin ja valjastin Pihvin, ja lähdettiin sitten itse ohjasajon pariin! Mielessäni olin hieman kaavaillut tehtäviä ja sitä, mihin tänään tultaisiin keskittymään - nimittäin käyntiin. Tarkoituksena oli löytää reipastempoinen, hyvä ja rento käynti, ja työskennellä sitä ylläpitäen taivutuksia sekä niiden lomassa pysähdyksiä.
 
 

Hieno poni


Pihvi pääsi heti ensimmäisellä kierroksella hyvän käynnin makuun, jota joskin sai aiva välillä muistutella, että se pysyi yllä. Tehtiin kulmia niin itse kulmissa kuin kentän sisemmälläkin, tarkoituksena siis tehdä nimensä mukaisesti kunnon kulmat, eikä pyöreitä oikaisuja. Jatkettiin jo mainitusti pysähdyksiä, jotka alkuun olivat melko levottomia, mutta loppua myöten paranivat huomattavasti, ja Pihvi malttoi seistä viitisenkin sekuntia paikallaan tekemättä mitään. Liikkeellelähdötkin sujuivat reippaasti, joten ylpeä ponista saa olla, jälleen kerran. :)

Jokainen matka alkaa yhdestä askeleesta


5 kommenttia:

  1. Millainen Pihvi on luonteeltaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pihvi on luonteeltaan fiksu, yliovela ja hieman sarkastinenkin, mutta toimeen tullessa mitä parhain ja luotettavin poniystävä. :)

      ~ Anna

      Poista
  2. Moikka! Löysin ihan ite tuolta sen tiedon, että sulla on pituutta noin 170 cm, mutta mites suloisen Pihvi-ponin säkä ja sun paino, jos tätä jälkimmäistä saa nyt kysyä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Suloisella Pihvi-ponilla on korkeutta 113cm ja itselläni painoa alle 60kg. Ratsastelut ovat jääneet taakse, mutta ajoharjoitukset jatkuvat! :)

      ~ Anna

      Poista