tiistai 22. tammikuuta 2013

Istuva poni ja vauhdin huumaa

 

Ihana aurinkoinen talvipäivä, pöllyävä lumi ja pörröinen poni   Niistä oli minun sunnuntaiaamuni tehty. Alkuun kuitenkin hieman blogimme ulkoasuun - se on vihdoinkin nyt muuttunut, astetta talvisempaan suuntaan! Kommentit, niin muutoksesta kuin kaikesta muustakin ovat tietenkin tervetulleita. :)
 

Jokirantaan.

Sunnuntaihin: pakkastakin oli lauantaisen -30 sijaan kymmenen astetta. Tarkoituksenani oli ensin lähteä ohjasajamaan Pihviä, mutta päätettiin mennä hieman jokirantaan kävelemään. Pihvikin asiasta riemastui, kaivoi pellolla lunta, hyppeli, loikki ja oli sen oloinen, että pitäisi päästä kirmailemaan kunnolla. Tarhalle palattuamme päästin Pihvin irti valjaiden haun ajaksi, mutta poni aloitti omatoimisen pukkilaukkakirmailun, jolloin suunnitelmat saivat uuden suunnan: tänään olisikin siis irtojuoksutusta ohjasajon sijaan. Pääsyy tähän oli se, että Pihvi on ollut ajossa potkuherkkä aina, joten ei tehnyt niin kovasti mieli mennä pukki sinne, toinen tänne - ajatuksella kirmaavan ponin pepun taakse ohjien päähän työstämään käyntiä, kun ilmeisesti herralla oli pirteyttä muille jaettavaksi! :)

Pihvi popsii lunta, ja kunnon irvistys perään...
 
 
 
 
Äkkijarrutus, takajaloille, pukkia ja vielä vauhtihyppy perään!
 


Kaiken vauhdin hurman keskellä päätti Pihvi heittää vielä piehtaroinniksi, ja niin pyöritystä tuli maan kamarallakin. Pihvin noustessa ylös jäi ponin matka hieman puolitiehen - herra jäi nimittäin istumaan! Siitä kuitenkin sitten nopeasti ylös, vauhti nollasta sataan ja matka jatkui pukkien, sivuloikkien ja muiden hyppyjen kera! 

 
 
 
Irrottelujen jälkeen loimitin Pihvin ja lähdettiin tasoittavalle kävelylenkille kotitielle. Ensin kävelimme toiseen suuntaan, ja tämän jälkeen toiseen; siksi näin, koska asustamme tien puolessa välissä. Liikuttelutoimien jälkeen oli edessä vielä huoltotoimet eli lämmintä vettä tarhaan sekä ponille päiväheinät.
 
Sitten osuuteen mysteeri; iltatallia tehdessä havaitsimme, että pellolla juoksi joku. Koska väliä oli arviolta 150-200 metriä, oli vaikea päätellä, mikä eläin oli kyseessä. Joku pienikokoinen, mutta tarpeeksi suuri tullakseen nähdyksi vielä näin kaukaa. Väristä tai mallista en sen enempää osaa sanoa, mutta eteenpäin se jolkotti pellon piennartamme kunnes juoksi tien yli takaisin metsään. Onhan täällä nähty niin kettuja, ilveksiä kuin susiakin, ja ei me kuitenkaan sen korvemmassa olla, kuin Turussa! ;)


 
 
Tänään minulla onkin vapaapäivä, ja hyvien yöunien jälkeen on pian suuntana on talli ja Pihvin kanssa puuhailu! Tälle päivälle hieman olen suunnitellut ajoa, sekä jokirannassa, että kentällä. En kuitenkaan lyö suunnitelmia täysin lukkoon, sillä muutokset suunnitelmissa ovat niin monesti tulleet tutuiksi. Pian kuitenkin suunnaksi auto - jospa tallimatka starttaisi sen herättelyllä, ettei jäädä ihan alkumetreille!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

10 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja ihana uus ulkoasu ;) <3

    VastaaPoista
  2. Pihvi on just nii söppänä!! ♥

    VastaaPoista
  3. Tosi kiva ulkoasu ja niiin söpö Pihvi! :3

    VastaaPoista
  4. Oon ihan pulassa mun talliasioiden kanssa :D Tai siis tiedän kyllä missä ratsastan, mutta koska siellä ei voi hoitaa hevosia nii oon miettiny että jatkanko yhellä toisella ponitallilla jolla oon kyllä käyny jo 2 vuotta ihan vaan hoitelemassa, viimeksi tosin kävin siellä marraskuussa.

    Ongelma on nimittäin siinä että mulla on ollu sillä ponitallilla usein hirmu tylsää, ku siellä ei aina ole yhtään tekemistä (pihattotalli eli kaikki hepat ulkona): usein olen ollut tallilla ihan yksin ilman ketään muuta, ja jos karsinatkin on jo siivottu niin mulla ei ole ollut yhtään tekemistä. Siellä on tuntitoimintaa kyllä, mutta aika harvoin koska se on pääasiassa poniravitalli. Tallityöt kyllä kelpaa, mutta niiden lisäksi olisi kiva esim. harjailla hevosia ja joskus vaikkapa talutellakin. En myöskään oikein pidä enää tallin ilmapiiristä: osa ihmisistä on ns. "suosiossa" siellä ja osa on enemmän semmoista pohjasakkia. Olen myös saanut tehtäväksi siellä mennä klo 19 aikaan yksin pimeällä viemään hevosille laitumelle heinät, joka on ainakin minusta hiukan vaarallista tehdä yksin, kun tallin omistaja sanoo että pitäisi mennä sinne laitumelle sisään levittämään ne heinät, mutta siinähän käy hyvin helposti niin että hevoset juoksee innoissaan heinän perässä päälle, ja kun on vielä niin pimeääkin..

    Mutta tosiaan siellä ratsastustallilla ei saa hevosia hoidella muulla tavalla kuin ottaa varusteet pois ja harjata tunnin jälkeen.

    Äh mitä teen, kun haluaisin silti hoitaa D: Anteeksi kun kyselen tällaista, mutta olisi ihanaa jos vastaisit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voihan sentään, minä koitan jotain järkevää vastausta saada aikaiseksi! :) Itse en viihtyisi (ja tuskin moni muukaan viihtyy) tallilla, jossa jo itsessään ilmapiiri on huono. Tähän kun lisätään toimettomuus, on koossa jo aikalainen yhtälö, että alkaa miettimään, kannattaako kys. paikkaan mennä enää uudestaan.

      Jos kuitenkin aloitetaan siitä, että ponitallilla käyminen jatkuisi, kysyisin varmaankin ponien omistajalta, olisiko mahdollista saada jotain tiettyä nimikkoponia, jota voisit hoitaa. Yleisenä 'talliluutana' huonoilmapiirisellä tallilla tunnelman varmasti latistaa juurikin tuo toimettomuus!

      Samaa vinkkiä suosittelisin oikeastaan myös tallille, jossa ratsastat. Olisikohan sieltä mahdollista saada hoitohevosta sinulle?

      Kolmas oma ehdotukseni on, että jatkat ratsastustunneilla käymistä, lopetat ponitallilla käymisen ja koitat etsiä itsellesi mukavan hoitoponin jostain muualta. Esim. Hevostalli.netissä on jonkin verran ilmoituksia hoitohevosista, ja nykyään Facebookissa leviävät tiedot hoitajaa kaipaavista poneista eri ryhmissä. :)

      Toivottavasti minusta oli jotain apua, laita toki viestiä lisää! Millä alueella vaikutat? :)

      ~ Anna

      Poista
  5. Kiitos vastauksesta! :)
    Tallilla ei kuulema vielä ainakaan jaeta nimikkoponeja, mutta voisinhan minä varmaan kysyä että voisko jotain ponia mennä harjaamaan tms... Siinä on vaan se, että yleensä se pelkkä harjaaminen (jos ei mene sen jälkeen ratsastamaan tai ajamaan) tapahtuu laitumella, eikä se sielläkään oikein onnistu kun muut ponit on melkein aina sen harjattavan kimpussa.

    Siellä ratsutallilla ei jaeta hoitsuja, koska siellä on aikuiset jotka hoitaa hevoset. :(

    Sieltä ponitallilta on toisaalta myös hyviäkin muistoja, olen esim. sen tallin ansiosta päässyt osallistumaan ponien match show'hun, poniagilitykisoihin ja mukaan hevosenhoitajaksi kilpailuihin :) Olen ollut myös raveissa mukana auttamassa ponien valjaista purkamisesta jne. Jos lopetan tallilla käymisen, niin näihin ei tietenkään ole enää mahdollista osallistua. Mutta toisaalta, se tekemättömyys ja ilmapiirikin on edelleen ongelma. Voisinhan minä ehkä käydä taas välillä kurkkaamassa, onko tallin meininki yhtään muuttunut viime kerrasta kun siellä kävin, jos olisi enemmän tekemistä.

    Asun Itä-Suomessa :)

    VastaaPoista