keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Hyppää kärryille!


 
Viime kirjoituksessa kerroinkin jo vapaapäivästäni, ja tulihan se vapaapäivä vietettyäkin - ponimaisessa seurassa! Valjastin Pihvin kärryjen eteen ja valjakon suunnaksi määräytyi alapeltomme, toisinsanoen jokiranta. Pellolla oli ihan kohtalainen määrä lunta ja koskematon hanki, joten ensimmäinen kierros mentiin pellolla siten, että kuljin kärryjen vieressä ohjailen ponia ulkoa käsin. Toisella kierroksella hyppäsin itsekin rattaille, ja mentiin tämän jälkeen käynnissä pelto vielä muutamaan otteeseen ympäri.

Melkoisilla vetoharjoituksilla tuli siis ajo aloitettua, sillä pelto kohoaa loivasti joesta tilalle päin. Alkuperäisen suunnitelmani mukaan pellon jälkeen piti mennä kentälle pyörimään, mutta päätin suunnata Pihvin turvan kohti maastolenkkiä. Alkumatka taittui käynnissä, ja tien ylitettyä matka jatkui ravilla aina kääntöpaikalle asti. Paluumatkalla Pihvi tapojensa mukaisesti pisteli töppöstä toisen eteen turhankin vauhdikkaasti, joten ponia sai aikalailla hidastella.
 

Lyhyen harkinnan jälkeen annoin Pihvin nostaa laukan - riskinä se, että poni lähtee kuin ohjus eteenpäin - mutta tällä kertaa kävi toisin. Laukassa Pihvi alkoi keskittyä itse menoon, vauhti hidastui ja askelluksesta alkoi löytyä sopiva tempokin. Hyvissä ajoin ennen tien ylitystä hidastettiin raviin ja ravista käyntiin. Tallilla luvassa oli varusteiden purkaminen, Pihvin loimitus ja päiväheinät. Täytyy sanoa, että oli kyllä rentouttava ajolenkki - ilma mitä mainioin, pakkasta vain -5 astetta sekä parhain - iloinen ja tyytyväinen pörröinen poni! :)

 
Tänään pääsin töistä yllättäenkin jo aiemmin, joten aikaisemmista suunnitelmistani poiketen suuntasinkin töistä suoraan tallille. Hain Pihvin varusteet, harjailin, valjastin ja lähdimme itse ajon pariin. Tälläkertaa päätin pysyä kentällä ja tehdä käyntiharjoituksia sekä käydä kaikki askellajit läpi; ei siis sen kummempaa. Etukäteen osasi jo lumimäärästä arvata, että kenttä ei missään ihan kevyimmässä kunnossa ollut, mutta Pihvi teki silti tästäkin ajokerrosta hienon ollen toimiva ja reipas! :)

Tehtiin alkuun kunnon käyntiverryttelyt, jotka pitivät sisällään käynnin eri nopeuksia sekä muutamat pysähdykset. Pysähdyksissä Pihvi jopa malttoi odottaa paikallaan, ennenkuin singanti eteenpäin! Muutaman suunnanvaihdoksen jälkeen vuorossa oli rentoa hölkkää ilman sen suurempia temppuja ja kummallisuuksia - muutamat suunnanvaihdot lävistäjän kautta, välikäynnit ja ravi jatkui. Loppuun otin vielä laukannostot molempiin suuntiin ja reilun sivun verran laukkaa. Loppuun pikaiset käynnit, valjaat pois, loimet niskaan ja kävelylle. :)

 
Lenkin jälkeen on kiva pyörähtää lumessa, mutta vielä mukavampaa se on illalla loimien riisunnan jälkeen!
Käveltiin kotitie päästä päähän, ja matkalla Pihvi ehti mm. ilahduttaa naapurin rouvaa ja pysähtyä jäädyttämään 'en tule' - ilmeellä muutamaan otteeseen. Ihmettelin hieman ponin pysähdyksiä, että mikäs herralle nyt oikein tuli. Takaisin tarhaan päästessään syy kuitenkin selvisi - niin poni marssi määrätietoisesti omaan vessapaikkaansa pissalle...

Kuvat ja videot ovat eiliseltä ajolta, ja tuo videohan on kuin Pihvisimulaattori - hyppääppä videon myötä kärryille katsomaan, miltä sieltä näyttää minun näkökulmastani! :)
 
 

2 kommenttia:

  1. Voisitko tehdä mulle yläbannerin? :) sähköpostia voi laittaa lili@kaunis.net

    VastaaPoista