sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Valjaat testissä!


Tänään vuorossa oli uusien valjaiden koeajo! Vaikkakin jo edellispäivänä näitä Pihville sovittelin, tänään valjaat pääsivät ensikertaa varsinaiseen käyttöön. Kuitenkin palatakseni vielä tämän päivän aamuun, kävimme äitini kanssa moikkaamassa pitkäaikaisia hevostuttaviamme ja heidän hevosiaan. Oli mukava nähdä myös pitkästä aikaa Rakel-poni sekä hänen hevoskaverinsa Teppo. :)

Komea poni!


Uni tulee kesken auringonpaisteisen päivän...


Pihviin palatakseni; poni oli parhaillaan mussuttamassa päiväheiniään ihanassa auringonpaisteessa, eikä olisi millään malttanut lähteä käymään pienellä lenkillä. Harjailin ponin, valjastin katsoen samalla säädöt läpi ja matkaan! Mentiin tänään tosiaan vain kotitietä vähän aikaa ja kentällä muutama kierros, jonka jälkeen loimi niskaan ja paluu heinien pariin.



Valjaat ovat kuin tehdyt Pihville, mutta ainoastaan turparemmi on muutaman sentin liian lyhyt. Oikeastaan tämä turparemmin lyhyys on mielestäni hieman erikoista, sillä muuten valjaat ovat oikeastaan aika reilun kokoiset tämänkokoiselle ponille, mutta tosiaan turparemmi jäi sentin verran vajaaksi. Seuraavalle ajokerralle otan meidän ruskeista suitsista turpiksen käyttöön, sillä nyt jo pienen ajon aikana poni hoksasi, että miten mukavaa on juosta suu auki... :)

 
 

 
Tuossa hieman suunnittelin, että vaikka tällä hetkellä nuo ajo-olosuhteet lumimäärän, umpihangen ja liukkaiden teiden ansioista eivät ole kovin suotuisat, pientä monipuolista treeniohjelmaa voisin alkaa suunnittelemaan ja toteuttamaan ihan näin kunnonkohotuksen ja jonkinasteisen tavoitteellisen kehittymisen merkeissä. Luvassa olisi siis ainakin ohjasajoa, juoksutusta, ajoa sekä varmasti kaikkea muuta mukavaa, mitä yhdessä keksimme!

Hieno poika ♥

12 kommenttia:

  1. Onpas hienot valjaat! Pihvi näyttää söpöltä ilman turparemmiä<3 (mulla on joku ihme pakkomielle turparemmittömiin poneihin...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pihvi on kyllä tavattoman söpö ilman turpista :3

      Poista
  2. tosi upeat vehkeet ! :) voi vain kuvitella miten upealta pihvi näyttää kiiltävässä kesäkarvassa nuo päällä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat! Itsekin tuossa kuvia katsellessa samaa tuumailin, joten kesäkuukausia odotellessa! ;)

      Poista
  3. Moikka!
    On toi Pihvi kyllä ihanan näkönen♥ Mutta sulla kun noita lukijoita pari(sataa) näyttää olevan,niin saanko vähän mainostaa aloittelevaa blogiani? Sori nyt jos oon urpo kun tällasia kyselen...

    VastaaPoista
  4. Kyllä on hienot valjaat =) =) =)

    VastaaPoista
  5. Hienot valjaat, sopii hyvin Pihville.
    Kiitos kun kävitte, oli kiva huomata, että Rakel ihan selvästi muisti sinut:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli mukava käydä pitkästä aikaa, täytyy tulla tässä lähiaikoina uudestaan. :)

      Poista
  6. Hienot on valjaat hienolla ponilla! :D Pienet ponit lähettää terveisiä!

    VastaaPoista
  7. Muistatko, kun silloin pari kuukautta sitten laitoin sinulle viestiä siitä, että kävisinkö enää sillä ponitallilla, jossa vaivaa tekemättömyys ja se, että minulla ei oikein ole kavereita siellä. En ole vieläkään käynyt kyseisellä tallilla puoleen vuoteen mutta mietin joka päivä, että menisinkö sinne vai en :s Ärsyttää vaan lukea facebookista tallin vakiokävijöiden kirjoituksia, missä he kertovat mitä kaikkea ovat tallilla yhdessä tehneet (ratsastaneet tai ajaneet) jne. Niitä lukiessa tulee paha mieli, kun toisaalta haluaisin käydä siellä, jos tekemistä olisi enemmän ja jos pääsisin muutenkin avustamaan tallilla esim. kisoissa jne... Mutta kun kaikki muut kävijät siellä tallilla myös ratsastaa/ajaa jollain, mutta itse en voi kun olen liian pitkä poneille ja ajamisesta en oikein pidä (kun siellä menee joskus ponit vähän liiankin villiksi ajaessa). Ja lisäksi, kun siellä tallilla on ne omat pienet tiiviit porukkansa, joihin on hankala päästä mukaan kun ovat minua kokeneempiakin jne ja kun jotenkin tuntuu että he eivät edes oikein pidä minusta D:

    Olenkin miettinyt sitä, etsisinkö kokonaan uuden tallin, missä saisi hoitaa ja ehkäpä vähän ottaa niitä ratsastustuntejakin. Käyn silloin tällöin yhdellä pikkutallilla ratsastamassa, mutta siellä ei ole mahdollisuutta hoitaa/tehdä tallihommia - vain oman ratsunsa saa huoltaa tunnin jälkeen.

    Mitä minun nyt kannattaisi tehdä? Käydä vielä sillä ponitallilla katsomassa vai jotenkin unohtaa se ja etsiä joku toinen talli...? Kun toisaalta on hirveä ikävä sille ponitallille, mutta toisaalta taas en haluaisi sinne mennä :/

    VastaaPoista
  8. Heipsan, muistan hyvinkin tilanteesi! Ihan ensiksi haluan sanoa, että reippaille ja innokkaille talliapureille löytyy varmasti se oikea paikkansa, kunhan sopiva talli vain osuu eteen! :) Sinun teksteistäsi päätellen sinulta löytyisi intoa kehittyä tässä harrastuksessa nimenomaan hoito- ja käsittelytehtävissä, ja ratsastaminen sun muu on sivuseikka. Tämänlaisia ihmisiä monet arvostavat todella! :)

    Sinuna lähtisin käymään vielä kerran ponitallilla katsomassa tilanteen - asian venyttäminen ei ainakaan helpota omaa oloa, jos tietämättömyys vaivaa sinua. Epämukavaan paikkaan ei kannata jäädä roikkumaan; sinuna jättäisin Hevostalli.netin markkinoille 'Etsitään hoitohevosta' - osioon ilmoituksen, sekä laittaisin Facebookin hevosiin liittyville sivuille ilmoituksen, että etsit hoitohevosta. :)

    ~ Anna

    VastaaPoista