sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Käynnillä kevättä kohden!

 
Pääsiäiseen on mahtunut monenlaista! Itse olen ollut flussan kourissa, mutta kuten aikaisemmassa postauksessa kerroinkin, raveihin suuntasimme perjantaina. Ja voihan sentään, mikä yllätys siellä oli... Paikanpäälle saavuimme hieman yhden jälkeen - ravithan alkoivat yhdeltä - ja parkkipaikka oli niin piukassa, että ei sekaan oikein meinannut mahtua. Päätettiin sitten mennä käymään Anssin luona samalla reissulla kun kerran ihan vieressä oltiin. Poika oli tarhassa syömässä heiniään, mutta tuli aidalle ihmettelemään meidän pienempiä ihmisiä, jotka ovatkin jo ehtineet odotella Anssin näkemistä. Anssi tapasi Anssin, vai miten se nyt menikään...

Päätettiin kuitenkin mennä koittamaan onnea parkkipaikan kanssa, ja kyllähän se löytyikin - ei joskinkaan raviradan parkkipaikalta, mutta vähän sieltä päin. Ehdittiin juuri sopivasti lämminveristen monte-lähtöä katsomaan! Iltapäivä tulikin sitten vietettyä radan tuntumassa pelilappujen kera sekä ilmankin. Kaupasta itselleni tarttui mukaan valjasöljy, joka on ollut itseltäni loppu eikä vielä tähän mennessä miellyttävää öljyä ole tullut vastaan.

Poikien kysymys; Milloin niitä Ståhlberg - lippiksiä aletaan painattamaan?
 

Viikonloppuun; itse olen sekä lauantaina, että sunnuntaina ollut töissä aamu kuudesta alkaen. Iltapäivään ja iltaan on jäänyt kylläkin loistavasti aikaa nauttia hieman ilmaisesta D-vitamiinista auringon muodossa sekä ehdottomasti poneilla Pihvin seurassa. Eilen lauantaina varustettiin Pihvi ratsuksi Anssin kanssa ja niin pojat lähtivät jälleen hieman kertailemaan ratsuoppeja.

Aiheenamme olivat pysähdykset, peruutukset ja liikkeellelähdöt. Pihvi oli kokoajan ihan varma, että testailu kannattaa, mutta väärässä oli! Anssi laittoi aika mallikkaasti Pihville kampoihin, kun poni oli ehdottoman sitä mieltä, että kyllä sitä voi vinossa kävellä sekä väistellä omatoimisesti kaikkea mahdollista... Tästä kaksikosta voisi tulla vielä vaikka mitä! :)
 

Pihvi lauantaina ihan fiininä - letti tukassa ja kaikki!
 
 
Itse nukuin viime yön aavistuksen verran levottomasti: suurin huolenaiheeni taisi olla nimenomaan tuo kesäaikaan siirtyminen ja ajan hyppääminen tunnilla eteenpäin. Ei tässä muuten mitään, mutta aamulla piti olla jo mainitusti kuuden aikaan töissä! Hyvinhän se heräily meni ja näin tässä ajassa saatiin nauttia valoisasta puoli yhdeksään asti illalla. Iltapäivällä ohjasajoin Pihvin tarhassa ja aiheenamme oli sama kuin eilen Anssilla. Alkuun keskityimme pysähdyksiin tehden pysähdyksen jokaisen aitatolpan kohdalla.

Pihvi pysähtyi joka kerta siististi tasajaloin ja malttoi jopa odottaa käskyä, milloin lähdetään eteenpäin! Pysähdysten joukkoon lisättiin muutamat peruutuksen sinne sun tänne ja pikkuhiljaa siirryttiin pysähtelystä asetuksiin. Vuorosivuin teimme asetukset ulospäin ja sisäänpäin, suoristettiin välillä ja jatkettiin samaan malliin.

 
 
Käy ja kukkuu - ainakin eteenpäin ja hieman taaksepäinkin. Vaikka asetukset menivätkin niin hienosti, voi pahus mikä tuli sitten, kun tosissaan piti kääntyä! Eipä ollut Pihvi-herran mieleen tämä harjoitus ja poni tosissaan pisti kampoihin kun piti lävistäjälle kääntyä. Niin me sitten mentiin niin viimeisen päälle mutkalla ohjat lähestulkoon solmussa poni rullalla ja kaikkea mahdollista, mutta kyllä käännyttiin! Hieman sitkeyttä se vaati, mutta sitä ollaan tässä yhteisen seitsemän vuoden aikana kartutettu sen verran varastoon, että pienistä vastoinkäymisistä selvitään. Teimme lävistäjiä - ensin vähän vastahakoisemmin, mutta muutaman onnistuneen suorituksen jälkeen oli hyvä lopettaa. Kaikinpuolin jäi harjoituksesta hyvä mieli, vaikka pieni mutka tuli matkaan - niin Pihvimäistä! :)

Toivon niin kovasti, että paljon harjoiteltu käynti pysyisi kevään tullenkin ponin mielessä ja jäisi sinne ajoon. Mitään suuria ongelmia meillä ei tämän suhteen ole kylläkään ollut, mutta toisinaan käynti on takapäästä jäykkää ja toisinaan hieman paikallaan polkevaa eikä tarpeeksi etenevää. Nyt eilenkin katselin innoissani sivusta Anssin ja Pihvin menoa, kun käynti oli niin reipasta, rentoa ja matkaa voittavaa! Saman huomasin tänään ohjasajon tiimoilla, joten toivottavasti pysyvää kehitystä olisi tapahtunut. Voi kun tämä lumi ja jää häviäisi, niin päästäisiin kunnolla kärryilemään...

Nyt Anna painuu nukkumaan ja aamulla menee tekemään aamutallin. Nyt edessä on muutama viikko lomaa, kunnes alkaa arki kera uusien työkuvioiden...! :)



2 kommenttia:

  1. ootko itte kouluttanu Pihvin ajolle?Ittellä on 3vee settis ori mitä koulutan parhaimmillaan.Että olisiko jotain hyviä vinkkejä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kouluttanut, vienyt eteenpäin kylläkin. :) Sen kummempia vinkkejä en oikein osaa antaa tapauksesta sen koommin kuulematta, mutta määrätietoisuus, rauhallisuus ja ponin ehdoilla eteneminen ovat varmasti sellaisia perusjuttuja. :>

      Poista