lauantai 16. maaliskuuta 2013

Pihvin ruokaresepti videolla!

 
Tämän blogin ihan ensimmäinen videopostaus! Tai oikeastaan postaus kera videon, joka on suuri osa tätä erikoiskirjoitusta. Yritin puhua mahdollisimman selkeästi. :)

Tämän erikoispostauksen aiheena on siis Pihvin ruokinta, joka on lyhyesti selitettynä hyvin yksinkertainen. Ponin ruokinta perustuu analyysilläkin todettuun hyvälaatuiseen kuivaheinään, jota Pihvillä on tarjolla oikeastaan koko ajan. Toinen perusasia on tietenkin vesi, jota on tarjolla koko ajan, niin tallissa kuin tarhassa oli kesä tai talvi.
 
 
Illalla talliin mennessään Pihviä odottaa vadissaan ponin iltaruoka, jonka resepti on muun ruokinnan mukaan yksinkertainen; mysliä, kivennäisiä, suolaa ja magnesium. Mysliä Pihville annetaan oikeastaan sen vuoksi, että nämä välttämättömät kolme muuta ainesosaa maistuisivat paremmin ponille kuin yksinään annettuna. Kivennäiset ovat pellettimuodossa - maistuvat paremmin eikä erittely muusta ruuasta ole niin helppoa kuin jauheen. Suola on tavallista karkeaa merisuolaa, ja magnesium on hieman valmistajasta riippuen valkoista jauhetta. Magnesiumin käyttö meillä aloitettiin, kun Pihvi sai ajossa muutamia lihaskramppeja per ajokerta, mutta tämän käytön aikana niitä ei ole enää ollut.

Ei sovi unohtaa Pihvin mielestä ruokailun tärkeintä asiaa; nimittäin kuivattua leipää ja porkkanoita! :)

Hyvä ruoka, parempi mieli :)
 

2 kommenttia:

  1. Pystyykö hepat siis syömään piparikuorrutetta? Kiinnitti huomion tuossa videolla, siellä leipälaarissa oli pipari kuorruteella. Aina sitä oppii jotain uutta... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piparikuorrutehan on vettä ja sokeria, joten miksei pystyisi? :D

      Poista