sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Jalka nousee yksi kaksi

 
Viimeinen viikko on mennyt aikalailla omalla painollaan eteenpäin, kevättä odotellen, auringonpaisteesta nauttien ja pakkasöitä valitellen. Kevät tuntuu olevan vielä jossain hyvin kaukana, lunta on vielä niin mielettömästi joka paikassa ja siellä missä sitä ei ole, on paikat peilijäänä. Täytyy vain todeta, että mielellään sitä kuulisi jo veden lorisevan ojanpohjalle lumien sulamisen myötä, Pihvinkin liikuttaminen muuttuisi niin paljon helpommaksi.

 
Keskiviikkoiltana olin hermoromahduksen partaalla, kun Pihvi ei ollut syönyt kokopäivänä heiniä lähestulkoon ollenkaan. Torstaina omalla ruokatauollani yhdentoista aikaan soittelin jo ja kysyin, oliko ponille maittanut yöllä heinät; ja kyllä oli, onneksi. Tämän jälkeen kaikki on kelvannut *kopkop puuta* ja toivottavasti näin on jatkossakin.

 
Tänään päätin kokeilla Pihvin kanssa ohjasajoa, kokeilun lähinnä tästä teki se, etten ollut ihan varma miten se näillä olosuhteilla luonnistuu. Lähdettiin kuitenkin kokeilemaan, ja kyllä kannatti! Vaikkei se niin helppoa ollut, jotenkuten aidan viertä päästiin kävelemään melko mutkattomasti. Pihvillä oli ensimmäistä kertaa laput päässä ohjasajossa, ja paikoitellen poni tuntui kuuntelevan paremmin kuin koskaan. Mukaan mahtui kuitenkin muutamat en-halua-liikkua-mihinkään-jään-tähän-vaikka-sanoisit-mitä -pysähdykset nimenomaan portin kohdalla, joista selvittiin ottamalla hieman pakkia ja uudelleen liikkeelle. Rutiinin puutetta, sanon minä. :) Tehtiin ihan mukava käyntitreeni, jonka teemana tuntui olevan polvet korkealle!
"Voi pieni kullannuppu, miten sinä nyt pääset pois sieltä umpihangesta?"
 
 
Ajon jälkeen harjailin Pihvin kunnolla, itselläni on nyt ihan uusi lelu talvikarvaa vastaan, mutta jätetään siitä kertominen vielä tulevaisuuteen. Annoin Pihville päiväheinät ja poni tallusti niiden pariin tyytyväisenä. Meidän tallipiha muuten sanoo riks, raks ja poks, kun eilen illalla ja tänään aamupäivällä heitetty suola alkaa pureutumaan jäähän! Eilen kävimme katsomassa myös Anssia, mutta herra presidentistä luvassa postausta myöhemmin. :)
 
Asiasta kukkapurkkiin - aamut nollassa ja tämä inttileskeys ohi! Omia aamuja odotellessa... :)


Poni & sen omistaja.


2 kommenttia: