maanantai 11. helmikuuta 2013

Umpihankihikoilua ja talvihäntä!

 
...mutta kummalle tuli suurempi hiki, Pihville vaiko Annalle? Todennäköisesti minulle, kun tämänpäiväinen ohjasajoharjoituksemme suoritettiin kentällämme, joka on lumen valtaama. Kaikesta huolimatta se on mitä parhaimmassa kunnossa ainakin käyntiharjoituksillemme, joiden tavoitteena on yksinkertaisesti kehittää käynnistä parempi, vaikkei siinä mitään vikaa muutenkaan ole! Lisää tarmokkuutta, temponsäilyttämistä eri vauhdeissa ja kuuliaisuutta - voiko perusasioita harjoitella ikinä liikaa? :)
Todiste siitä, että nyt se on alkanut...
Pihvi on tällä kertaa aikaisemmassa kuin minään muuna vuonna!
 
 
Ennen umpihankeen pääsyä tuli kuitenkin suunnitelmiin muutoksia: alunperin olin ajatellut, että menemme kentän sijaan tallin pihalla, joka on aurattu mukavan avaraksi. Siinä Pihvin kanssa mahtuu kivasti ohjasajamaan erilaisia kuvioita, ja tällä suunnitelmalla me liikkeelle lähdettiinkin - muutaman kierroksen jälkeen tötterömaassa tilsat kuitenkin saivat ponin jalat lipsumaan, joten hylättiin ajatus kevyestä menosta ja suunnattiin takaisin aitojen sisäpuolelle.
 
Annalla oli tänään myös haluan-harjata-jokaisella-harjalla -päivä, joten myllersin koko harjakassin läpi kaivaen esiin myös ne harjat, joiden olemassa olon olin jo ehtinyt melkein unohtamaan. Samalla tuli siistittyä Pihvin korvakarvat!
 
 
Kesäisin ulkopuoliset ihmettelevät, miksi meidän aitauksen tarha on niin korkea...
Niinpä niin, näin talvisaikaan lumen myötä Pihvikin pystyy lähestulkoon kurkistelemaan aidan yli!
 
Pihvi siirtyi tänään myös talvihäntään - niinkin karusti, että näpsäisin saksilla häntää lyhyemmäksi. Eipä tuon lyhenemistä oikein huomaa milläänsäkään, mutta on hieman kivampi nyt tarhailla lumihanhessa kun häntä ei ole varsinaisesti tiellä, jos se sitä voi olla. Ainakaan pysähdyksissä ja peruutuksissa ei astu päälle. :) Pihvin kengitys siirtyi viime torstailta tulevaan keskiviikkoon, joten silloin Pihvin pedikyyriaika: juuri sopivasti juhlapäiväksi, mikäli sitä jonkinnäköiseksi juhlaksi voi kutsua! Niin me haluammekin kysyä arvauksia - mikä päivä meillä torstaina on? :)
 
yritä ja arvaa! :3

6 kommenttia: