sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Ratsun kengissä

 
Viimeiseen viikkoon on mahtunut niin monennäköistä iloista ja surullista asiaa, ettei oikein blogin pariin ole jaksanut istuutua ja perehtyä. Huomasin muuten, etten Pihvin reilun viikon takaisesta kengityksestäkään ole maininnut mitään! Siihen siis - kaikki meni hyvin, Pihvikin oli reipas eikä edes yrittänyt istuutua kertaakaan (verraten siis muutamaan aikaisempaan kengitykseen, jotka eivät ole olleet köh, niin istumattomia).

Perjantaina Pihvi pääsi kokeilemaan uusintana miten toimin lastenponina - eli toisinsanoen pikkuveljeni Anssi 13v, ja Aku 11v, ratsastivat Pihvillä toiseen otteeseen viikon sisään. Pihvi oli taluttajaa kohtaan hieman nöyrempi kuin viimekerralla (lue: poni ei roikkunut kokoajan hihassa hampaat irvessä kiroten taluttajaa, joka saa ponin hermot kireälle). Tämänpäivän tehtävänä oli lähinnä tasapainoharjoitukset sekä ratsastajan pyynnöstä Anssin kohdalla myös laukka!
 
 
Aku aloitti Pihvin kanssa rennoilla alkukäynneillä hakien tuntumaa poniin tehden pieniä väistötehtäviä uralle. Käyntien jälkeen oli vuorossa ravia keventämisen tahdin metsästyksen puitteista, joista siirryttiin käynnin puolelle tasapainotehtäviin. Nämä välikäynnit ovat taluttajan kannalta mukavia: lumihangessa juoksentelun jälkeen pieni hengähdystauko ei ole pahitteeksi, ja samalla ratsastaja voi tehdä mm. pieniä venyttely- ja tasapainotehtäviä. Ja kun taluttaja taas jaksaa, voidaan ohjat koota tuntumalle ja jatkaa ravipätkiä! :)
Pihvin mielipide taluttajasta.
 
¨
 
Anssin tehtävät Pihvin kanssa koostuivat samanlaisista harjoituksista kuin Akulla, mutta ravattiin enemmän sekä otettiin askel eteenpäin - nimittäin laukan kokeilu. Alkuun nostossa oli ongelmia, sillä Pihvi hieman testaili ratsastajaansa vain ravaamalla nopeammin ja nopeammin. Anssi sai kuitenkin muutamat onnistuneet nostot tehtyä, ja laukkakin jatkui muutaman sivun verran ennen pyyntöä ottaa alas! Lopuksi riisuttiin vielä satula ja käveltiin loppukäynnit ilman satulaa - tain ainakin me olimme sitä mieltä. Pihvin mielipide kuitenkin oli ravia ja muutama pikkupukki, kunnes yhteisymmärryksessä reippaat loppukäynnit tuli suoritettua.
Pihvin ja Anssin laukkanäyte - vaiko sittenkin Annan versio askellajista?
Kommentit ovat tervetulleita, kun viimeaikoina olette lukijat olleet kovin hiljaisen puoleisia! Olen suunnitellut jotain pientä kilpailua tänne blogiin, muutama käypä idea on käynyt jo mielessä, mutta; onko sinulla jokin toive kilpailumuodosta? Tietokilpailua, vai jotain muuta? Vastatkaahan muuten sivussa olevaan pieneen erikoispostauskyselyyn. Antakaa äänenne kuulua! :)
 
 

4 kommenttia: