maanantai 19. marraskuuta 2012

Vasten auringon siltaa

 
Heti alkuun pitää varmaankin pahoitella, että edellisestä postauksesta on näköjään kulunut viikko. Joskin tällä viikolla on sattunut ja tapahtunut kaikenlaista, ettei ole kirjoittelemaan oikein ehtinyt! Ajattelin nyt kuitenkin palailla kuluneeseen ja jos huomenna sitten aloiteltaisiin uutta viikkoa puhtaalta pöydältä. :)
 
Mitä meidän viikko on sitten pitänyt hevoslaitamilla sisällään? Maanantaihin mahtui muutama ylläripylläri, tiistaihin aamutalli, hiekkakylpy ja Annan klinikkakäynti Pihvin matolääkkeen merkeissä, keskiviikkoon sadetta, torstaihin Annan aamutalli, auringonpaistetta, soittelua matolääkkeen merkeissä ja ohjasajokertailua, perjantaihin pimeää iltaa ja lauantaihin ponimuksen matolääkitys, maailmanihmettelyä ja sunnuntaina pienen mustan herran muuttopuuhia. Ottakaa toki huomioon, että Pihvi on iso musta äijä, ei suinkaan pieni musta (vaikka onkin pieni ja musta). Tästä lisää ehkäpä myöhemmin, mutta nyt perusteellisempaan kurkistukseen!

Aamutallitunnelmia ja syömiseen hyvin keskittynyt poni.
 Tiistai-aamulla heräsin Manu-kissan aamuhölmöilyyn ennen kahdeksaa, hyppäsin toppahousuihin ja tallitakkiin kipittäen tämän jälkeen pihan perälle aamutallin tekoon. Oli pikkuinen pakkanen, joka oli saanut hiekankin kovettumaan ja metsän takaa pikkuhiljaa alkoi aurinko tekemään nousun aikeita. Oli luvassa aamutervehdykset Pihvin kanssa ja tämän jälkeen kiireen vilkkaan suunnaksi tarha ja aamuheinät! Aamutoimiin kuului perinteisesti veden lisääminen tarhan saaviin sekä Pihvin karsinan siivous.

Pihvin oma nenäpäivä. :3

 
Kymmenen maissa lähdin ajamaan Anivettiin hakemaan Pihville matolääkettä. Näytettä en tällä kertaa vienyt, sillä viimeksi keväällä Pihvin kakkanäyte tutkittiin ja poni antoi puhtaan näytteen - kuten aina ennenkin. Ruiskukeikan jälkeen auton keula näytti takaisin tallille, jossa poni oli ehtinyt nauttimaan aurinkoisen päivän kunniaksi hiekkakylvystä. Hiekkakuorrutteinen poninen pääsi kuitenkin ennen päiväheiniään kunnon harjaukseen. :3
Pihvi valmistautuu ohjasajon koitoksiin! :)
 Keskiviikon yli hypätäkseni torstaihin - Annan aamutalli oli vuorossa jälleen. Tällä kertaa ilma ei ollut niin suotuisa kuin edellispäivänä, joten loimitin Pihvin karsinassa ennen ulosmenoa. Aamutallin jälkeen soittelin vielä klinikalle muutaman jutun vuoksi koskien matolääkettä, ja päiväheinien paikkeilla aurinkokin alkoi jälleen paistamaan - poni siis pääsi loimestaan ja sai ulkoilla loppupäivän ihan nakuna.

Iltapäivällä kävin ohjasajamassa Pihvin kevyesti. Keskityimme tällä kertaa taivutuksiin sekä käynnissä, että ravissa. Pihvi on alkanut pikkuhiljaa taivuttamaan itseään reippaammin kuin ennen, ilman, että ympyrä kutistuu. Saa olla taas ylpeä ponista, kun huomaa kehitystä tapahtuneen. :)


 
Mitä muuta Annan viikkoon on mahtunut, muuten kuin hevosrintamalla? Shoppailua, autoilua, lenkki, joogaa ja kahvakuulailua, Mika pääsi lomille keskiviikkona sekä monenlaista muuta. Tulevaan viikkoon kuuluu näillä näkymin mm. loimiostoksille suuntaaminen.

 
Tänään kuitenkin - tasan puoli vuotta siitä, kun meidän Siltteri-tytöstä tuli enkeli. Kynttilä tuikkii lyhdyssä ja kukkina kukkivat pari viikkoa sitten istutettu kanerva sekä viime pääsiäiseksi hankitut orvokit. Milloin viimeksi nämä kaksi, täysin eri kauden kukat, kukkivat sulassa sovussa keskenään kestäen lumen ja pakkasen vain nousten yhä uudestaan kukoistukseensa?
 
Ehkä myskyjä onkin vain siksi, että niiden jälkeen saataisiin jälleen auringonnousu.

3 kommenttia:

  1. Voiko mielestäsi tallilla käydä pelkästään tekemässä tallitöitä ja hoitamassa, ja sitten toisella tallilla ratsastamassa? :-)
    Voisitko tehdä formspringin? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laittelen tämänkin kysymyspostaukseen :) En olekkaan perehtynyt tuon formspringin käyttöön, mutta miksikäs ei semmoista voisi tehdä! :)

      Poista
  2. Voi Pihvi on niin söpö!!

    VastaaPoista