tiistai 27. marraskuuta 2012

Projekti nimeltä nimetön ja ponikorttijuttuja

Ensiksi projekti nimettömästä, jonka esittelypostauksen voit lukea täältä.

Oikeastaan tuolla tilkkukasalla on nyt nimikin, ja sen nimi on loimi. Vielä on kuitenkin mahdollisuus epäonnistua tai jotain sinnepäin, joten ei lyödä nimiasiaa vielä lukkoon! Valmiina on työstä on tällä hetkellä ehkäpä reilut 2/4. Pinkkejä ruutuja on 53 kappaletta, ja harmaita 50 kappaletta. Yksinkertaisella laskutoimituksella siis 103 ruutua! Toinen puoli näyttää kutakuinkin valmiilta ja toinen on hyvässä vaudissa.
Vielä olisi vuorossa yhteenompelemista, kutomista, suunnittelua ja kaulan kaartuvien kappaleiden pähkäilemistä. Oma tavoitteeni on, että valmiina tulisi olla 24. joulukuuta mennessä... Onnistuukohan tämä tavoite?

 
Pakollinen ponilisenssikoulutus
Vuoden 2012 alussa poniravikilpailusääntöihin tuli muutos, jonka vuoksi jokaisen ponilisenssillä ohjastavan tai valmentavan henkilön tulee osallistua tulevana syksynä ponilisenssikoulutukseen. Koulutuksia järjestetään kahdeksalla maakuntaradalla.
Ilmaiseen reilun kahden tunnin koulutustilaisuuteen ovat tervetulleita myös ponilisenssinhaltijoiden huoltajat. Koulutukseen tulee osallistua myös poniajolupakortin tänä vuonna suorittaneiden.

Koulutuksissa keskustellaan sekä käydään läpi vetäjien johdolla poniraviurheilun tilannetta. Aihelistalla mm. säännöt sekä niihin tulevat sääntömuutokset, volttaaminen, rangaistukset sekä kaista-ajot.

Koulutustilaisuudessa läsnä tuomariston edustaja sekä Suomen Hippoksen nuorisovastaava.Tarkemmat ratakohtaiset koulutuspaikat ilmoitetaan Suomen Hippoksen sivuilla koulutusta edeltävällä viikolla.

Mikäli ponilisenssinhaltija ei osallistu mihinkään em. koulutuksista, päättyy hänen lisenssinsä voimassaolo 31.12.2012. Ponilisenssikoulutukseen ei tarvitse osallistua, mikäli henkilöllä on hevosten ohjastamiseen tai valmentamiseen oikeuttava lisenssi. Koulutuksiin ovat silti kyseiset henkilöt tervetulleita.

Onneksi ystäväni Roosa kertoi minulle tuosta, olisin muuten tietämättömänä antanut asian mennä vain ohi! En kyllä toisaalta ymmärrä, että miksi minulla on tuo mennyt jossain kohtaan täysin ohi, etten edes tiennyt moisesta. :D

Ihan suomeksi tuo tarkoittaa siis sitä, että mikäli ponilisenssikoulutukseen et mene, ponikorttisi lakkaa olemassa voimasta vuoden vaihteessa. Näin ollen et voi enää ajaa kilpaa, vaan sinun tulee suorittaa P-ajolupa uudestaan. Itselläni sinänsä tuolla ei ole sellaista merkitystä, sillä tuskin tulen tuolla ajoluvalla ajamaan enää kilpaa (ikä täynnä A-kategoriaan eikä B-kategoriassa starttiponia). Kuitenkin kun Turussakin tuo lisenssikoulutus järjestetään, niin aion sinne mennä istumaan ja näin ollen pitää ajolupani. :)

Vielä loppuun ajokuva Anssista viime lauantailta! :)


6 kommenttia: