torstai 8. marraskuuta 2012

Vastauspostaus nro 1

 
Nyt on aika kysymystenne vastauksille! Kysymyksiä tuli sen verran paljon, että muutamassa osassa tämä on kevyempi! :)

Monta kertaa oot tippunut Pihviltä? Entä Siltteriltä?
Pihviltä varmaan 10-20 kertaa, en ole laskenut! Siltteriltä en tippunut kertaakaan. :)

Kuka oli siun ratsastuksen opettaja?

Muutamia on matkan varrelle mahtunut, mutta ensimmäinen opettajani oli Katri Grönberg.

Kuinka paljon olette hypänneet ratana?
60cm, yksittäin enemmän ja Pihvi irtona kolminumeroista lukua.

 
Nyt kun sinulla ei ole enää "isoa hevosta" jolla ratsastaa, oletko ajatellut meneväsi tunneille tai hankkivasi vuokrahevosta jostain toiselta tallilta jolla voisit jatkaa ratsastusta?
Olen tuota ajatellut ja vuokrahevosiakin muutamaan otteeseen katsellut. Sen sijaan suurta mielenkiintoa ei ole vielä ratsastamisen suhteen herännyt kaiken tämän jälkeen, joten antaa asian muhia vielä ja odottaa ehkä sitä oikeaa hetkeä, mikäli se on tullakseen oli asian laita mikä tahansa.
 
Aijotko vielä joskus käydä Pihvin selässä?
Pitkä aika viimekerrasta on kulunutkin. Vastauksena kuitenkin kyllä, kuitenkin läpiratsastus mielessä ja samalla palauttaen Pihville ratsujuttuja mieleen.
 
Jännittääkö sua ennen starttia?
Ei oikeastaan. Ihan ensimmäistä starttia jännitin niin paljon jo monta viikkoa ennen varsinaista lähtöä, saati kun lähtölistat oli julkaistu. Ekan startin jälkeen itseasiassa suoraan sanoen ei ole jännittänyt ainakaan itse lähtö. Loppuvaiheessa (vaikkei minullakaan startteja paljon ole takana) alkoi kaikki olla niin rutiininomaista ja totuttua, että ennen sisäänkirjoitukseen menoa sai kysyä kaverilta, että mikä se minun lähtönumeroni olikaan...
 
Kiitos Arvaamaton.net !


Onkohan mahollista saada mistään semmosta liikutusponia, jota sais ajaa kerran pari viikossa + tietty hoitaa, vaikka ei oo p-ajolupaa, mut osaa silti hoitaa, valjastaa ja ajaa?
Kyllä varmasti! Mielestäni tärkeimmät seikat hoitajan ja liikuttajan valinnassa ovat taidot, joilla ponin kanssa pärjää, rehellisyys, valmius ottaa neuvot vastaan, luotettavuus ja ennenkaikkea se, että haluaa toimia ponin kanssa. P-ajolupa on mielestäni pieni seikka kaiken tämän rinnalla.

Paras vinkki volttauksen opetteluun?
Leikkihevoset, ja ihan oikeasti. Levität vaikka kaikki 16 erilaista heppaa matolle, asettelet ne volttauksen alkuasentoon ja kertaamaan! Uudestaan ja uudestaan...

Harrastatko hevosia muuten kuin Pihvin kanssa?
Tällä hetkellä hevosharrastukseni pääsääntöisesti Pihvin ympärillä, mutta mukaan mahtuu myös Anssi ja hänen luonaan käyminen, raveissa pyörähtely ja niiden tulosten seuraaminen.
 
 
 
Onko Pihvi yksin? Aiotteko hankkia sille kaverin jossain vaiheessa?
Asiaa olen aiemminkin täällä käsitellyt, joten hieman lainaan itseäni viime kesäkuulta.

Tämän myötä voidaan siirtyä yleiseen kysymykseen - hankitko Pihville uuden kaverin. Täytyy vain sanoa, että en ole ollut tähänkään mennessä ennustaja, enkä ole edelleenkään. En tiedä. Tiedän kyllä hyvin, miten laumaeläimiä hevoset ovat ja plaaplaaplaa, mutta entä eläimet yksilöinä? Miksi täytyy aina ajatella, että kaikki ovat samanlaisia? Jos joku ei pärjää, miksi joku toinen ei voisi pärjätä? En halua, että minua arvostellaan valintojeni perusteella, mutta jokainen tekee omat valintansa. Tämä kysymys esitettiin minulle jo Siltterin lopetuksen jälkeisenä päivänä, en vain tajua, olisiko minun siinä surutilassa pitänyt avata markkinapalsta, valita hevonen ja ostaa se. Ei se niin mene omalla kohdallani, sen tavatessa tietää, että tämä on se.

Taustalla on se, että Pihvi on niin epäsosiaalinen yksilö, että sen kaverin löytäminen on aina ollut niin vaikeaa. Monet kerrat olen vierestä saanut todistaa Pihvin yhteenottoja lajitovereidensa kanssa, ja useiden yrittämisien jälkeen saanut todeta, ettei tämä toimi. Siltteri oli erilainen - niille löytyi yhteinen sävel heti. En halua mitään liukuhihnahevosta, en mitään väkisin hankittua, nimenomaan hankkimisen pakosta ostettua. Ulkopuolisten, niiden, jotka Pihviä eivät tunne samalla tavalla kuin me muut, jotka ovat sen kanssa olleet enemmän tekemisissä, on helppo sanoa, että mene ja osta, ettei se ole yksin. Ne, jotka ovat ponin kanssa viettäneet aikaa ja tutustuneet, sanovat, että voi olla parempi olla näin. Olen pyöritellyt asioita, kokenut syyllisyyttä, etsinyt vaihtoehtoja ja päätynyt erilaisiin ratkaisuihin. Täytyy vain sanoa, että pakko mennä sillä, mitä elämä antaa. Jos tilanne olisi se, että Pihvi olisi levottomampi, asia olisi jo hoidettu kaverilla. Asiat ovat kuitenkin pysyneet ennallaan, lukuunottamatta sitä, että yksi on joukosta poissa. Ei kannata sulkea mitään pois, vaan ottaa kaikki vastaan, mitä annetaan. Kun yksi ovi sulkeutuu, monta uutta avautuu - sen on ymmärtänyt vasta myöhemmin.

Aiotko joskus ajaa sillä (osa)ostamallanne lämppärillä? :)
Annetaan pojan oppia ensin ja mietitään sitten! :>
Saatko uuden hevosen Siltterin tilalle? 
Vieläkun joku minulle kertoisi, mistä niitä hevosia saa! ;)
 
 
Tässä ensimmäistä vastausten kirjoa, kiitos vielä kaikista kysymyksistä! Julkaisen vastaukset mitä todennäköisimmin kolmessa osassa, joten jos vielä kysyttävää löytyy, voi kysymyksiä heittää lisää. Lisäksi vastaanotan mielelläni toiveita joulukalenteriimme, joten niitäkin tulemaan jos ideoita löytyy. :)
 

4 kommenttia:

  1. miksi et ratsasta pihvillä, vaikka et le varmasti sille liian iso?

    VastaaPoista
  2. ^ Ite ainakin menisin, jos olis oma pieni suloinen shettis ja olisin sille sopiva.. :) On mulla hevonen, mutta iso norsu ja yhteistyö ei aina oikein pelaa toivotusti :(

    VastaaPoista
  3. Itselläni ei kiinnostusta tällä hetkellä ratsastamiseen ole, ja olen tykännyt maastakäsin -jutuista nyt enemmän. :) Toiseksi, polveni ei kestä ratsastusta. :/

    VastaaPoista
  4. Kun vuokrasit Pihviä ja menit ratsastamaan sillä, oliko tallilla aina joku muukin samaan aikaan vai menitkö koskaan ihan yksin?

    VastaaPoista