sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Heinäkuorma, kärryttelyä ja video!



Eiliseen, meidän lauantaipäiväämme kuului tällä kertaa monennäköistä! Heinäkuorma, tarhan valojen kuntoon laitto, puomien maalausta, tallin siivousta, myyntiin menevien varusteiden kuvausta ja Pihvin ajoa. Ja viikon ensimmäinen sadeton päivä!

Puolen päivän jälkeen mentiin porukalla hakemaan heinäkuorma, jonka jälkeen miesväki laittoi tarhan valon kuntoon. Tähänkin asti tarhassa on ollut valo, joskin uuden aidan rakennuspuuhissa tästä jouduttiin luopumaan ja väliaikaisena ratkaisuna oli hieman matalampi yksilamppuinen versio. Tälläkin pärjättiin hyvin, mutta kyllä taas valaistiin tarhan lisäksi yläpelto ja pihanmaa!


Kastemadoilla kurjat paikat...?

Pihvi mussutteli pienten rakennuspuhteiden aikana päiväheiniään, minä äitini kanssa käytiin läpi hevosvarusteita, jotka pääsisivät nyt myyntiin ja ehkäpä uusiin koteihinkin. Mukana niin kauniita ruskeita loimia, joista jokin heppa saa vielä itselleen ihanat peitteet <3





Puomiprojektista sen verran, että nyt alkaa näyttää hyvältä! Kaikissa kolmessa puomiparissa on nyt maalit päällä, nyt sain viimeiset värit pintaan. Voipi olla, että toinen kierros vielä tuota maalia päälle, mutta sitten alkaa olla setti kunnossa pikkufiksailuja vailla. :)

Siivoiltiin vielä tarhasta kakat ja syömättömät heinät, Pihvi hengaili jotain omiaan sillävälin. Tämän jälkeen poni pääsi harjauksen kautta valjastukseen ja ajoon! Pihvillä on melkoisen muhkea talvikarva, sitä kun ei koskaan tiedä, millainen talvi on oven takana kolkuttelemassa. 

Hei, sinä löysit minut! Täällä minä tonttuilen heinävaraston puolella - nyt voisi kyllä olla aika suunnata kotiin päin. Ilmoitathan Annalle löydöstäsi, niin minä pääsen myös kotiini! :)




Alkuun mentiin pitkät alkukäynnit, hieman poni olisi tykännyt väistää vesilätäkköä, joka yhteen kohtaan kentällä oli jäänyt. Vaikka koko viikon on satanut, kenttä on hyvässä kunnossa. Ravia aloiteltiin tekemällä lävistäjiä eri suunnista ja eri kohdista kenttää. Pihvi ravasi reippaasti, ehkä hieman takapäätä sai patistaa rytmiin mukaan, mutta muuten ei ollut mitään huomauttamista! Poni oli kaikki kaikessaan herkkä ja kuuliainen, mikä oli pelkkää positiivista ajotauon jälkeen. Sänkipeltomahdollisuutta odotellessa... Menoa jatkoimme ravailemalla edelleen lävistäjiä lisäten kuvioihin mukaan ympyrät ja satunnaiset temponlisäykset. 






Laukkaa ei pahemmin otettu, nostot molempiin suuntiin. Parantamista niistä kyllä löytyi, ei ihan parasta Pihviä. Toiseen suuntaan nousi vastalaukka, joka saatiin korjattua muutaman raviaskeleen kautta toiseen. Laukkojen jälkeen aloimme pikkuhiljaa lopetella, loppuverkkoina perusravit ympyröillä reippaassa tahdissa ja sen perään käynnit. 







Pihvi vaikutti tyytyväiseltä ja reippaalta, pikkuinen hikikin tuli. Harjaus, sadeloimi ja iltapäiväheinät, niin poni lähti tyytyväisenä mussuttamaan. Illalla oli perusiltatalli, viime yönä saatiin taas taivaan täydeltä vettä sekä ripaus ukkosta.

Tänään, sunnuntaina kuitenkin saatiin jälleen nauttia kauniista ilmasta! Illalla Pihvi oli kovasti lähdössä Mikan mukaan sotimaan metsään, muttei ponia kelpuutettu mukaan. Ei sinne sotilasalueelle kuulemma pääse pienet ponit - höh, sanoi Pihvi.





5 kommenttia:

  1. Onko sulla sadeloimea myynnissä? Jos on, missä koossa ja paljollako? :) Entä fullneck fleeseä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi sadeloimi on, ruskearuudullinen FinnTack, koko muistaakseni 155cm :)

      Poista
  2. Pihvillä uuet suitset? ;) Hienot ainaki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä ole! ;) Vähän käytetyt kylläkin, Hööksin issikkamallistosta! :)

      Poista
  3. Kerkko on heinäladossa!
    Sanni
    sannimarjatta98@hotmail.com

    VastaaPoista