lauantai 29. syyskuuta 2012

Anna lankojen äärellä

Hyppyä taas aiheesta toiseen; kurkkausta hieman viimeviikkojeni aikaansaannoksiin. :> 
Käsityösaralla mennään, heppa-aiheista aikaansaannosta ei ole vielä tullut, mutta lähellä oli! Sitä siis odotellessa...


Koko urakka lähti taas liikkeelle pienestä, kun näin sattumalta netissä ihanan virkatun nallen kuvan kera ohjeiden. Siitä se ajatus sitten lähti, ja tuloksena oli ensin yksi pieni nalle - hieman myöhemmin kaveriksi toinenkin. Silmät otuksilta puuttuvat, mutten vielä tiedä tuleeko niitä ja millaiset ovat, jos tulevat... Kuvassa oleva kori on tehty kahdesta erilaisesta kuteesta.


Valkoisia koreja kevyellä koristelulla, toinen koreista isompi ja toinen hieman pienempi. 


 Punaiset korit, samaa kokoluokkaa kuin valkoiset.



Jäätyäni kirjaimellisesti koukkuun virkkaamiseen nallejen jälkeen, kokeilin melko simppeliä korin ohjetta ostettuani kerän valkoista kudetta keskustan uudesta lankakaupasta. Niin koreja alkoi syntyä nopealla tahdilla eri kokoisina, ja seuraavana päivänä hain toisesta liikkeestä kolme kerää lisää! Alimmainen harmaa-valkoinen kori on tästä armeijasta suurin. Vielä on yksi kerä odottamassa, jospa sitten pääsisi uudestaan ostoksille...



Neulottuakin on tullut, yllä 2 frilla-kaulahuivia. Molemmat olivat suhteellisen samanlaista lankaa, sininen oli vain hieman hitaampi kutoa ja lopputuloskin on erilainen kuin oranssin. Vielä olisi näitä yksi hieman yli puolenvälin oleva työ kesken, sekä avaamaton lankakerä vaaleaa lankaa odottamassa.




Talvea varten! Neulottu tuubihuivi, joka onkin nyt jo valmis.

Lisäksi hetkettäin sain valmiiksi yhden lapasparin, ja parhaillaan työnalla on toinen pari. Joululahjojen tekoakin voisi aloitella, kunhan saisi nämä muutamat keskeneräiset jutut alta pois. =)

Oli muuten hyvin, hyvin lähellä, että olisin toteuttanut sen, mistä joskus vuosia sitten haaveilin. Kaivoin erään käsityölehden esiin, jossa on kuva isosta ponista neulottu loimi yllä. Yön pikkutunneilla jostain syystä päätin toteuttaa vihdoinkin tämän ajatukseni saada minunkin ponilleni tuollainen loimi, ja aamulla suunnistin jo kauppaan ostamaan lankoja tehtyäni kattavat vertailut lankojen neuletiheyksien, materiaalien ja värien vertailun jälkeen. Kun siinä hyllyn edessä seistessäni lappasin syliini valitsemiani keriä, jostain syystä yli kahden kymmenen ison lankakerän ajatteleminen sai minut työn suhteen toisiin aatoksiin. Niinpä ladoin kerät takaisin hyllyyn ja ostinkin vain yhden kerän huivilankaa.

Ehkä jonain päivänä minä vihdoinkin toteutan tämän haaveeni, jota siitä lehdestä olen vilkuillut jo monet vuodet. Ehkä siitä ei tulekkaan samanlainen kuin lehdessä, ja kehitänkin oman versioni. Saa nähdä.

4 kommenttia:

  1. Seuraavankerran kun toteutat arvonnan, mikset arpoisi jotain itse neulomaasi :)? Vai onko sulla edes ollut tapana järjestää blogissa arvontoja.. Mie ainakin olisin ehdottomasti mukana, nuo on tosi upeita kaikki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia tästä ideasta, laitetaankin tämä korvan taakse loppuvuoden arvontaa varten! Kiitos :)

      Poista
  2. Mistä mahtaisin saada tietooni tuollaisen frilla-kaulahuivin ohjeen? Sain sellaisen lahjaksi ja haluaisin itsekin yrittää sellaista tehdä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse ohjeen ensimmäiseen tuollaiseen kaulahuiviini taisin napata Novitan Frilla-langan kääreestä. En kuitenkaan ymmärtänyt ihan miten se homma lähtee käyntiin, joten katsoin youtubesta videoita (esim. http://www.youtube.com/watch?v=ZwvvmXy14-M) ja niistä mallia ottamalla alkoi tulla tulosta! :)

      Poista