sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Ompeluja ja ostoksia

 
Viimepäivinä on tullut taas ommeltua pitkästä aikaa, joskaan ei hevosiin liittyen pahemmin. Lieko pakkaset olleet asialla, kun ennemmin sulkeutuu sisälle ja ompelee, kuin hilpasee yli -20 asteen pakkaseen. Hevosille kuuluu ihan hyvää, turpakarvat huurteessa mennään. Nyt on kuitenkin luvattu lauhtuvaa ( + inhottavaa tuulta ! ) joten toivottavasti ensiviikolla päästäisiin jonkin sortin isomman heppastelun makuun.

Eilen kävimme Agrimarketissa, kun meillä alkaa olla jonkin sortin kuivikepula. K-maatalouteen tuli soiteltua viikolla, ja pellavaa ei edelleenkään ollut tullut. Myös purut oli loppu, joten päätettiin mennä Agrista purua hakemaan. Kuinkas sitten kävikään? Myös jälkimmäisestä oli hevosten kuivikekutterit loppu. Alkaa homma mennä neitimäiseksi, mutta ostettiin hevosille hätävaraksi jyrsijöille tarkoitettu purupussi… Maanantaina sitten saadaan lisää ’kunnon’ kuiviketta!

 
Agrista tarttui mukaan myös hevosille omenanameja, saa nähdä, tekevätkö nämä Pihviin vaikutuksen. Lisäksi itselleni löysin Finn-Tackin fleesevuorelliset ajohanskat. Eilen iltatallissa olin näiden kanssa, sormet alkoivat kuitenkin hieman palelemaan – saattaa johtua siitä, että pakkasta oli taas mukavasti ja omat sormeni tuppaavat jäätymään, oli sitten mitkä hanskat kädessä tahansa.

Sitten ompeluun! Viimepäivinä on sisustamiskärpänen puraissut kunnolla, ja sen kyllä huomaa pienistä asioista – eilen ostin kaksi kivaa kehystä valokuville, isohkon paperinaruarkun sekä samaiseen sarjaan kolme koria. Vanha, kirpparilta aikoja sitten löytämäni hylly löysi tiensä ainoalle tapettiseinälleni. Puulle pääsi roikkumaan pieni, nätti liina, sekä siivet kylkiinsä saanut sydän.




 
Hyllyn päältä löysivät paikkansa pitsipurkit – ja näiden kaveriksi pienet sydämet. Molemmat sydämet olen ommellut käsin, ja pitsit ovat vanhoja kunnon pitsejä. Isommat sydämet olen toteuttanut ompelukoneella, kun vihdoinkin keksin oikeanlaisen tekniikan onnistumiselle. Tällä hetkellä minulla on kuivumassa isompia lasipurkkeja, näistä varmaankin kehkeytyy kynäpurkki jos toinenkin. Pienemmät sopisivat oivasti tuikkukynttilöille kodeiksi, kokeilemisen arvoinen asia varmasti.

 
Joskus kuukausia takaperin löysin kirpparilta myöskin suloisen nallepariskunnan, eikä niitä sinne tohtinut jättää. Nyt tuo kaksikko on löytänyt paikkansa hyllyltä, herra istuskelee siellä villabaskeri vinossa rusetti kaulassa, vaaleanpunainen sydän kourassa. Rouva puolestaan on pukeutunut mekkoon pitsireunoineen ja korvassa on samaan sävyyn rusetti.


 
Tarkoituksenani olisi työstää toinen Nalle Puh – huopa Pihville, kun kuvakin on jo valmiina. Puuttuu ainoastaan huopa – en ole vielä aivan varma, että teenkö jo ennestään kotona olevaan huopaan tuunauksen, vaiko ostanko uuden. Jää nähtäväksi! Joskus on itselläni käynyt mielessä ompelublogin pyörittäminen (ja sellainenkin joskus ollut pystyssä), mutta tuntuu, että tämä harrastuksen kausiluontoisuus tekisi aiheelle omistautuneelle blogille hallaa.



Tällä kertaa tämänlaista, mitä mieltä olette? Kommentteja saa tottahan toki laittaa, ja mielipiteitä olisi kiva kuulla – nyt poikettiin rajusti hevosteluaiheesta, ja hypättiin erilaiseen maailmaan. Iloisia pakkaspäiviä kaikille, vaikka ilmat rassaisivatkin! :)

9 kommenttia:

  1. Awww ihana hylly, ihanasti luo tunnelmaa kun on tommonen kulunut maalipinta! Rakastuin (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä aivan ihana, ei tarvinnut kahteen kertaan miettiä ostaako vai eikö, lähti samantien mukaan! :)

      Poista
  2. Mun mielestä oli ihan kiva vaikkakin hevospostaukset on kivempii:) Muuten jos haluaisitte mennä mätsäriin Pihvin kanssa niin Hessi-tallilla on toukokuussa. Paremmat tiedot löydät hevostalli.netistä - kisakutsuista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu, että tykkäsit kuitenkin! :) Voisin tuon tosiaan käydä kurkkaamassa, kiitos vinkistä. :>

      Poista
    2. No oletkos aatellut tänne lähteä vai et? :)

      Poista
  3. Mä pidän tällaisistakin postauksista sulta. Sitäpaitsi mun mielestä jokainen saa kirjoittaa blogiinsa mitä vain haluaa (hyvän maun rajoissa :D). Iitua komppaan, ihana hylly!

    Opiskeletko muuten puutarha-alaa Piikkiön yksikössä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Opiskelen, kuinka niin? :) Toukokuussa valmistun, ja näillä näkymin olisi paluu takaisin koulun penkille samaiseen oppilaitokseen vuoden päästä täydentämään opintoja. :>

      Poista
  4. Ihania tuollaiset vanhat tavarat! Niissä on sellaiseta ihan erilaista tunnelmaa kuin uusissa sisustuselementeissä. Oletko itse ajatellut ruveta virkkaamaan? Noista vanhoista pitseistä voisi ottaa mallia helposti! :)

    Kyllä pienellä vaivalla saa nättiä aikaiseksi! Useimmilla varmasti vain rajoitteena ajanpuute, mutta mitäpä sitä muutakaan kovilla pakkasilla tekisi. Harrastatko myös piirtämistä? Silmiin osui myös hyllyllä oleva piirretty kuva arvatenkin Pihvista.

    Ihan kiva postaus, hieman erilainen. Voisit joskus tehdä postauksen esim. huoneestasi / kodistasi? Olisi kiva nähdä minkälainen sisustus sinulla on kun ainakin tämänlaisille asetelmille sinulla tuntuu olevan silmää. t. Jonna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Joskus on käynyt mielessä kokeilla tuota pitsien virkkaamista, mielenkiintoista olisi kokeilla sitäkin! Itselleni tulee välillä ihmeellisiä innostuksen puuskia, ja tämänlaista jälkeä tulee - tuskin huono juttu. :)

      Kaverini on muutama vuotta sitten piirtänyt tuon kuvan, kunnia siitä hänelle. :> Itse piirrän myös jonkin verran, laatukaan ei mitään hirvittävän huonoa ole, saapi nähdä kehtaako niitä esille laittaa. :D

      Voisihan tuollainen postaus olla mahdollinen, oikeastaan ihan kivakin! :)

      Poista