sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Iloista kaivamista ja mököttävä poni

 
Valkoista, valkoista… Tänään on tullut lunta ihan mielettömästi tuulen kanssa, aamulla koko tie oli tukossa kolmeen asti, kunnes lumiaura tuli avaamaan tien. Hevosten tarhassa on Pihviä mahaan asti lunta, joskin portin edessä hieman vähemmän. Siltteri on ollut tänään entistäkin onnellisempi, kun on saanut kaivaa sydämensä kyllyydestä ja tonkia lunta niin paljon kuin sielu sietää. Pihvi puolestaan on seisonut siellä, missä vähiten lunta on, etteivät vain jalat uppoa mihinkään saati joudu tarpomaan. Tiedä sitten, kumpi meillä tästä kaksikosta on neitimäisempi, olisikohan kuitenkin jossain asioissa tuo pienempi ja tummempi otus…

Ilma harmaana lumesta.

 
Lumitöitä riitti, itse kaivoin tien varustekopperolle, jonka siivous tänään oli itselläni projektina. Muut, nuorin veljeni Aku, äiti ja poikaystäväni Mika ahkerasti lapioivat tallin edustan lumesta! Mihin ilman heitä joutuisikaan… :)

Lunta tuli tosiaan koko päivän sakeasti, iltatallin aikaan kahdeksan maissa taivaalta lensi jo isoja rättejä. Riisuin hevosilta sadeloimet ja hieman kuivattiin pyyhkeen kanssa molempien päät. Lähdin taluttelemaan Pihviä umpihankeen, poni vaikutti olevan hieman evvk-tuulella, sisälle meno olisi houkutellut enemmän. Käveltiin kuitenkin tarhan hangessa muutamaan otteeseen, Siltterikin tuli äitini taluttamana mukaan. Pihvikin kuitenkin intoutui hyppimään hangessa eteenpäin!



En hymyile, huono ilma...?
 
Pienen kävelyn jälkeen mentiin sitten talliin, kyllä taas Siltterille puurot maistuivat, kuin myös Pihville vaaleat leivät. Täytyy taas vain todeta, että on minulla kyllä niin hienot hevoset ♥ Nyt onkin sitten hiihtoloman paikka, ehkäpä jonakin päivänä ehtisin aamupäivästä tallille. Tiistaina ainakin on minun vuoroni käydä heittämässä hevosille päiväheinät. :) Itse olen tosi huono lomanviettäjä, mietin aina sitä, että miten nopeasti loma loppuu, ja jää itse vapaa-aika viettämättä. Jospa nyt kerrankin osaisin ottaa lähes rennosti… tai ainakin olla stressaamatta yhtään tämän enempää. Yksi koe on suoraa loman jälkeen maanantaina, täytyy koko puiden kasvilista opetella tunnistamaan ja opetella latinankieliset + suomenkieliset nimet. Onhan siinä toki hommaa, mutta yritetään…!

Tänään siis tosiaan siivosin varustekoppimme, ja ihan kelpokuntoonhan se tulikin. Otin samalla kuvia muutamista varusteistamme, ajattelin kirjoittaa vasten periaatteitani pienen varustepostauksen. Ehkäpä loman kunniaksi voisin tästä periaatteesta hieman joustaa?

Pieni käsi ja lämmin turpa.  ♥

1 kommentti: