maanantai 1. elokuuta 2011

Onnekkaimmat saa kiinni rakkaudesta


Eilen, sunnuntai-iltana menimme tavalliseen tapaan laitumelle, oli päättänyt ratsastaa Pihvillä jonkin aikaa laitumella, kun pari vapaapäivää oli nyt takana. Ajettiin hakemaan varusteita, ja Pihvi pyöri ja hääräsi portilla, Siltteri oleskeli kauempana laitumella. Kun varusteet oli haettu, poni hääräsi edelleen, oli hermostunut jostakin. Hikikin oli tullut jo pintaan, mutta muuten kaikin puolin Pihvi vaikutti reippaalta, joskin hieman hermostuneelta.

Otin Pihvin laitumelta, harjailin ja satuloin ponin. Menimme viereiselle laitumellemme, nousin selkään ja aloimme lämmitellä. Ajatuksenani oli vain ratsastaa askellajit läpi ja taivutella Pihviä. Ratsastin alkuun paljon ympyröitä ja kevyttä ravia, poni rentoutui aina hetkittäin, mutta alkoi jälleen kytätä ja jännittämään. Lisää ravia, temponvaihteluita, ympyröitä, kiemuroita. Näillä pääasiassa mentiin kokoajan, otettiin välillä laukannostoja ja pidempiä pätkiä laukkaa, ja sitten taas taivuttelua ja keventelyä.






Lopuksi otettiin kunnon laukkaspurtit laitumen päästä päähän, ja jäähdyteltiin ravailemalla ja lopuksi kävelemällä. Jalkauduttuani poni sai paljon rapsutuksia ennen varusteiden riisumista, ja kun satula ja suitset olivat poissa, huuhtelin Pihvin kevyesti vedelle ja sienellä. Pihviä hymyilytti ahkerasti, kun ikävät ruvet ötököiden puremista kutittivat kovasti. :)

Tänään Pihvi ja Siltteri vaihdettiin takaisin toiselle laitumelle, ja ovat siellä nyt sitten jonkin aikaa. Molemmilla on tänään vapaapäivä, itse kävimme tänään Börjesillä ja K-maataloudessa hakemassa kivennäisiä. Börjesiltä tarkoitukseni oli katsoa valjakkosuitsia, mutten löytänyt. Mukaan tuli ötökkäsuihketta ja – mömmöä purkissa, sekä Pihville showshinea harjaan ja häntään. :)





"Kun hevosesta tulee ystävämme, se ottaa meidät mukaansa salattuun maailmaansa, jossa tunteet ovat voimakkaita ja välittömiä. Sellaisessa maailmassa riittää tämä hetki. Hyvä hevonen tuo ihmiselle rauhallisen mielen".

2 kommenttia:

  1. Hei!

    Minkä pituinen ja painoinen olet? Ja entä kuinka korkea poni on?

    Itse haluaisin sisäänajaa oman ponini, mutta en tiedä että viitsinkö. Kun olen kuitenkin jo liian pitkä (164) ja ehkä liian painava..

    VastaaPoista
  2. Heippa, Pihvi on 113cm korkea, itse olen 170cm. Paino on siinä reilu 55kg paikkeilla, mutta kyllä tuolla ponilla on painavammatkin ratsastaneet. Painoon selässä riippuu myös se, että miten hyvin ratsastaja osaa kantaa itsensä.

    Omasta mielestäni silloin tällöin ratsastelu (jota itsekkin teen), ei ole ponille pahaksi, vaikka onkin isompi ratsastaja. Jos poni liikkuu mielellään eteenpäin - tarkoitan siis sitä, ettei ponia ratsastajan työskentely häiritse - niin miksikäs ei silloin tällöin pystyisi ratsastamaan. Alkuverryttelytkin voi tehdä vaikka liinassa juoksuttaen, ja mennä sitten selkään harjoittelemaan niitä "oikeita" juttuja. Tsemppiä :>

    VastaaPoista