keskiviikko 24. elokuuta 2011

Tarkat säädöt siihen tuunattiin


Ratsastin tänään Pihvin pitkästä aikaa! Poni oli taas tavalliseen tapaansa juttelemassa naapurin tyttöjen kanssa, tällä kertaa huomion kohteena oli iso, valkoinen tamma. Kaikesta huolimatta poni kopsutteli portille vastaan, otin Pihvin sitten kiinni ja toin puomille. Tällä kertaa muistin ottaa uudet harjat (ne jotka ostin muutama viikko takaperin Hööksistä) laitumelle mukaan. Suloiset vaaleanpunaiset vermeet. :)

Laitoin Pihville satulan ja suitset, samalla huomasin, että ponilla on mitä maha sekaisin… Toivonmukaan ei ole alkava oire mistään, ja menee nopeasti ohi.

Suunnattiin kentälle, ja russityttöjen tarhan kohdalla pikkuorin oli jälleen kerran hieman pörhisteltävä ja höristellä. Tarkoituksenamme oli tosiaankin ottaa kentällä pientä alkulämmittelyä ja mennä lopuksi päästelemään ylimääräiset höyryt pellolle. Pihvi toimi ravissa näppärästi, mentiin jälleen tuttua harjoitusta – lyhyet sivut hidasta ravia, pidemmillä sivuilla tavanomaista reippaammin.

Pihvi toimi kuuliaisesti ja kulki tarmokkaasti. Alkuravailujen jälkeen otin laukannostoja molempiin suuntiin, alkuun liikkeet olivat hieman tahmeat, mutta muutaman reippaamman eteen ajon jälkeen Pihville tyypillinen askellus löytyi. Harjoittelimme hieman vastalaukkaa, joka alkaa sujua oikein hyvin. Lisäksi välillä otettiin reippaampia laukkapätkiä, toisinaan taas hieman koottiin liikettä.

Laukkojen jälkeen käveltiin Pihvin kanssa vielä hetki kentällä, ja siirryttiin sitten pellolle hieman baanailemaan! Pihvi saisi purkaa energiavarastonsa päästelemällä, ja niinhän me tehtiinkin. Päästä päähän niin kovin, kuin jaloista koulutreenin jälkeen lähti! Muutamat spurtit otettiin, ja loppuun hieman ravailtiin ja käveltiin takaisin Siltterin luo laitumelle.

Viilensin Pihvin kunnolla, kun nyt siihen kerran oli vielä mahdollisuus – kello ei ollut vielä kuuttakaan, ja poni ehtisi kuivua ennen viileää yötä. Tapansa mukaan Pihvi heitti laitumelle päästyään itsensä nurin mukavan pölyiseen kohtaan, ja sai kerrassaan nätin harmaan kuorrutteen! :)
Tämä tie on tänään meille täysin mutkaton.

2 kommenttia:

  1. Saanko kysyä että paljonko painat? Kun näytätte silti ihan "sopusuhtaisilta" vaikka oletkin noin pitkä ja poni noin pieni, itse kun olen n. 167/63 ja olen välillä ratsastanut meidän 110cm ponilla, mutta näytän niin tajuttoman isolta sen selässä ja muutenkin ratsastus tuntuu vähän "huteralta" kun on pikkuponi alla, olen kyllä hypännytkin tolla ponilla pientä estettä eikä sitä näytä hirveästi vaivaavan vaikka olenkin aika iso, silti jaksaa mennä ja riehua ;D oot kyllä aika hoikka niin sekin vaikuttaa. Mut tosi ihana tää blogi ja varsinkin nää kuvat <3

    VastaaPoista
  2. Paino menee siinä 55-60kg paikkeilla, itse tosiaankin olen ratsastanut Pihvillä jo kuutisen vuotta, joten oma tyyli on ehtinyt vuosien varrella jo kehittymään. :) Toki ratsastan myös isoilla hevosilla, ettei se "oikea" istunta yms. pääse unohtumaan. Kiitoksia! :)

    VastaaPoista