keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Jolla on aikaa ja tilaa unelmille


Edellispäivänä, maanantaina, läpiratsastin sekä Siltterin, että Pihvin. Siltterin kanssa ratsastin pitkin ohjin ravia ja käyntiä ohjaillen hevosta istunnalla. Harjoitus meni hyvin, Siltteri kuunteli hyvin ja istunta meni läpi. Alkuravien jälkeen kokosin hevosta hieman, otin pienen asetuksen sisälle päin ja teimme ravissa temponvaihteluita. Tämän jälkeen otin molempiin suuntiin useita laukannostoja, ja laukkojen jälkeen loppuverryttelyt. Siltteri tuntui hyvältä ratsastaa, oli reipas ja kuunteli kaikin puolin hyvin. :)



Ratsastin Pihvin Siltterin jälkeen, joka oli hieman extempore-juttu, sillä ensimmäisenä tarkoituksenani oli ratsastaa ainoastaan Siltteri. Pihvi oli malttamaton varusteiden laitossa, ja meinasi saada hepulin, kun häntäremmiä pujotettiin hännän alitse. Muuten poni oli oikein mallikas, tosin ratsastaessa tuntui melko tahmealta ja jäykältä. Tein Pihvinkin kanssa temponvaihteluita, ja pikkuhiljaa poni alkoi tuntua paremmalta.

Temponvaihteluiden jälkeen otettiin reipasta laukkaa, sekä kahdeksikkoa. Laukat nousivat hyvin, ja kahdeksikolla taipui ihan ok’sti molempiin suuntiin. Loppuun ravia pitkin ohjin, ja sitten käyntiä pitkin uraa ja ympyröillä. Molempien kanssa liikutus meni suhteellisen samalla kaavalla, tosin Siltterin kanssa yhteistyö pelitti tänään hieman paremmin kuin Pihvin kanssa.




Pihvin kanssa olen nyt havainnut, että viimeisien vuosien aikana ponista on tullut hyvin seurallinen, kuin alkuvuosinamme. Pelkkää positiivista siis, ja tämän lisäksi pikkuhöntillä oli maanantaina jonkinasteinen söpöilypäivä, joten kaikennäköisiä kivoja kuvia tuli. :)



Maailma on kaunis ja hyvä elää sille
jolla on aikaa ja tilaa unelmille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti