lauantai 22. lokakuuta 2011

Ajoa ja treenivideo!

Eilen, perjantaina, oli niin nätti ilma, että menin hevosten päiväheinien jälkeen ajamaan Pihvin pitkästä aikaa! Poni oli yllättävän puhdas, ihme ettei ollut ottanut aurinkoa hietikolla, kuten Siltteri on jo useampana päivänä tehnyt. On varmaan Pihvin makuun turhan märkää vielä… Harjasin ponin alkuunsa, ja valjastin sitten kärryjen eteen.

Alkulämmittelyksi käveltiin reippaassa käynnissä, Pihvi vaikutti hieman tavallista laiskemmalta, mutta liikkui silti muutaman kehotuksen jälkeen ihan mukavasti. Ravissa pirteyttä jo löytyi, oli helppo ohjailla ja pieniä temponlisäyksiä tehtiin vähän väliä. Pysähdykset olivat ihan hyvät, täsmälliset ja liikkeellelähdöt reippaat.


Laukannostoissa oli hieman alkukankeutta, laukka nousi alkuun suhteellisen pitkällä viiveellä. Toistojen kautta nousivat jo loppuajosta paremmin, ja otettiin pitkiä laukkapätkiä normaalin laukan sekaan reippaampiakin pätkiä. Viimeajokerrasta on jo kuitenkin suhteellisen pitkä aika, ja tässä välissä olen pääasiassa ratsastanut, joten nuo ääniavut ovat saattaneet jäädä hieman unholaan.

Loppuajosta käytiin pellolla kokeilemassa ajamista, mutta ennen kuin päästiin puoleen väliin peltoa, heitettiin ympäri ja tultiin takaisin kentälle. Sateiden takia vesi seisoi paikoittain, ja ei ajaminen siellä kivaa olisi ollut. Palattiin sitten takaisin, otettiin ravia ja laukkaa vielä molempiin suuntiin ja loppuverkat päätteeksi.


Pihvi meni mielestäni ihan mukavasti, siihen nähden, että viimekerrasta oli jo kertynyt aikaa. Ei ihan parasta esitystä, muttei laisinkaan huonoakaan. Poni kuunteli hyvin, ja kulki alkukankeuksien jälkeen reippaasti. Saa olla ihan ylpeä Pihvistä. :)

Ajon jälkeen loimitin Pihvin ja pesin kärryt, nyt lauantaina, kevyt ratsastus & venyttely voisi olla paikallaan, etteivät lihakset jumiudu. Tämän päivän ajosta tein myös videon, joten katselemaan vaan ja kommenttia tulemaan! :)

Hetken vierelläsi olla saan, kunnes taas vahvempi voima meidät vie mukanaan,
kulkemaan maailmaan, jossa perillä emme ole kai milloinkaan.

4 kommenttia:

  1. ihan sika kiva video!

    VastaaPoista
  2. Minkä kokoinen toi teidän kenttä on?

    VastaaPoista
  3. Moi!
    jossain kuvis oon nähny et pihvil ois sellanen sininen loimi( oisko fleece) mis lukee v.v.piffi...ooks ite brodeeranu sen?

    VastaaPoista
  4. Anonyymi, kiitoksia! :)

    Konvehti, en aivan tarkkaan osaa arvioida, mutta neliönmallinen kenttä on. Arvioksi voisin heittää 30x30m, tai isompi.

    Elina, loimi on brodeerattu Hevostarvikeliike Varikossa, kaipa joskus toivonmukaan itselläni olisi vastaava kone... :)

    VastaaPoista