sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Raviponin paluu

 
Ihana toukokuinen sunnuntai on tehty auringonpaisteesta, vihertävästä ruohosta, maatalon töistä, äitienpäivästä, pörröisestä ponista sekä yhteisestä ajasta! Teimme Pihvin kanssa tänään ajolenkin suhteen pienen poikkeuksen ja tehtiin näin kotioloissa paluu raviponin elämään.
 
Kaivoin ravikärryt varaston uumenista, pumppasin kärryihin lisää ilmaa, kun talven pakkasten myötä ne näyttivät kaikonneen. Tämän jälkeen huuhtaisin vedellä suurimmat turvepölyt pois, keräsin Pihvin ravivaljaat kasaan ja poni pääsi kunnon harjaukseen. Viime torstaina, helatorstaina Pihvi kengitettiin. Samat kengät laitettiin jälleen alle, kun eivät kerran kulu miksikään. Jälleen jätettiin hokkikengät kaikkiin jalkoihin, kuten ollaan jo pitkän aikaa tehty.

 
 
Valjastin Pihvin tutusti ravikärryjen eteen, ja kyllä aina kilpakärryjä vetäessä tuntuu niin uskomattomalta, miten kevyet ne ovatkaan kun vertaa esimerkiksi meidän koppakärryihin. Näitähän jaksaisi kannella yhdellä kädelläkin! Lähdettiin yläpellolle ajamaan, Pihvi oli mukavan reipas ja tallusteli eteenpäin olkien rapsahdellessa pyörien alla. Käveltyämme alkukäynnit siirryttiin kevyeeseen hölkkään, jossa Pihvi eteni vaivattomasti kuin liidellen askel toisensa perään eteenpäin.
 
 
 
 
Askelen keveys eteni siihen, että pikkuhiljaa poni alkoi painaa ohjalle, ja välillä sai himmailla ihan kunnollakin, ettei ihan hurjiksi ruvettaisi. Välillä vaihdettiin suuntaa, otettiin hölkän lomassa reippaampia vetoja ja palattiin rauhalliseen menoon. Kunnon ravilämmittelyjen jälkeen otettiin hieman laukkaa molempiin suuntiin, suoran mittaisina vetoina.

 
"Heii, täältä minä tulen!"
 
 
Loppukäynneiksi suunnattiin jokirantaan ja sitä kautta palailtiin tallin pihaan ja varusteiden riisunnan pariin. Pihville tuli pieni hikikin, mutta poni tuntui olevan vielä virtaa täynnä ennen tarhaan menoa. :) Ja niinhän se menikin - kevyen viilennyksen kautta tarhan hiekkaan pyörimään muutamaan otteeseen ja niin perusteellisesti tuli ponin molemmat kyljet hiekoitettua että omistaja kiittää!

"Ja palkkiot kiitos...?!"
 
Ihana kellahdus lämpimälle hiekalle... :)
 
 
Laidunkautta silmällä pitäen aloin jo suunnittelemaan iltatallin lomassa tulevan kesän laitumien paikkoja. Uskaltaisin melkein luvata, että lähipäivinä on muutenkin tulossa juttua laidunkaudesta ja sen aloituksesta ihan mielipidekirjoituksen muodossa, joten sitä odotellessa! :)

Eteenpäin, aina eteenpäin ♥


4 kommenttia:

  1. Upeita kuvia ja kiva postaus!(:

    Pihvi se aina vaan jaksaakin valloittaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Pihvi tosiaan tekee sitä joka päivä! :)

      Poista
  2. hei mistä kärryt on ostettu?? :))

    VastaaPoista
  3. hei mistä kärryt on ostettu?:)

    VastaaPoista