sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Sut kuninkaaksi teen


  Ratsastin tänään Pihvin pidemmän tauon jälkeen – muuten olisin halunnut mennä ajamaan, mutta kiitos sadepäivien pellot ovat niin märät, etten ihan vielä raaskinut mennä. Koko päivän on ollut täällä suunnalla hieno ilma, ja ehdin ratsastamaan hieman ennen hämärää – kuvissa huomattavissa pientä heittoa, sillä valon määrä ei ollut enää niin suuri. :3 Menin ponin kanssa kentälle, tarkoituksena tehdä vain läpiratsastus ja niin teinkin.

Pihvi ei ollut parhaimmillaan, liikkui hieman etupainoisesti ja tahmeasti. Tein ravissa temponvaihteluita, poni ei millään viitsinyt reagoida pohjeapuihin, ja siirtymiset olivat jokseenkin hitaammat kuin tavallisesti. Laukassa oli ongelmia – niitä ei pitkään aikaan ole ollutkaan – nostot tulivat n. 5-10 askeleen viiveellä ja vauhtiin päästyä tempoa ei meinannut löytyä. Työstettiin tämän päivän ongelmakohtaa, laukannostoja. Nostin laukan, ja Pihvin laukattua muutamasta kuuteen askeleeseen laukka otettiin alas, hieman ravin kokoamista ja uusi nosto.




Pikkuhiljaa Pihvi alkoi löytää taas rytmin nostoihin, ja saatiin tehtyä laukassa oikeaan kierrokseen täsmälliset kulmatkin, vasempaan oli enemmän ongelmia. Kun tavoite saavutettiin, ravailtiin pitkin ohjin kenttää ympäri, otettiin loppukäynnit ja palailtiin takaisin laitumelle. Pihville pieni hiki ehti tulemaan, mutta onneksi yöt ovat olleet vielä suhteellisen lämpimiä.


Vaikkakin hieman ongelmia oli, eikä parasta Pihviä tänään nähtykään, olen tyytyväinen kohtiin, joissa parantumista ratsastuksen aikana huomasin. Täytyy katsella, jos ponilla ei vielä pellolle pääse ajamaan, niin ratsastaisi uudemman kerran ja katsoisi sitten, miltä sillä kertaa tuntuu! :)

Ja kaukaa kaaoksesta,
näimme toiseen galaksiin

6 kommenttia:

  1. minä ponin säkä ? ja sun pittuus ja paino =? :)

    VastaaPoista
  2. http://ponipoijan.blogspot.com/2011/09/blogitunnustuksia.html blogitunnustus sinulle riesaksi :)

    VastaaPoista
  3. Hei, te olitte Pihvin kanssa Kärryillä-lehdessä! :) Satuin vaan huomaamaan ;)

    VastaaPoista
  4. Kiitoksia tunnustuksistanne! 8)Mirka, juu, haastattelun annoin, mutta en ole vielä itse nähnyt kyseistä lehteä ;)

    VastaaPoista
  5. Minunkin blogissani on sinulle tunnustus! :)
    http://luotiviivalla.blogspot.com/2011/09/tunnustuksia.html

    VastaaPoista