maanantai 15. kesäkuuta 2015

Operaatio talviturkki


Niin siinä tosiaan kävi, että ponista tuli nakuponi! Ennen Viikkiin lähtöä Pihvillä oli karvanvaihto suht hyvässä vauhdissa, joka Pihvin tapauksessa tarkoittaa lähinnä sitä, että karvaa irtoaa paljon, mutta määränpäähän (= kesäkarva) on vielä pitkä matka. Kotiinpaluun jälkeen karvaa ei ole irronnut nimeksikään, harjasipa sitten sahalaitaisella hikiviilalla, furminaattorilla tai millä tahansa muulla.

Klinikalla Pihville ajeltiin oikeaan kylkeen neliönmallinen ultrauspaikka, kuin myös mahan alle ja vasemmalle puolelle kupeeseen. Päädyttiin klippaamaan poni kokonaan, sillä heinäkuun loppupuolella Pihvi yleensä alkaa puskemaan jo uutta talvikarvaa ja vanhaa on vielä jäljellä noin paljon. Helpottuu ponin olokin huomattavasti jos sieltä lähiviikkoina suvaitsisi kesä ja lämpimät kelit tulla.


Koneena meillä oli hyvin tehokas, kevyt ja näppärä klipperi, jonka huono puoli on vain hirvittävä meteli. Pihvillä oli pumpulit korvissa ja aloitettiin vähän miedommalla välineellä, ihmisten hiustenleikkuukoneella niin tottui surinaan ja siihen, että joku koskee ja työskentelee iholla. Pihville on jäänyt päälle epäluuloisuus kotiinpaluun jälkeen, ja esimerkkinä siitä kaaosmainen kontrolliverikokeenotto, joka on ihan oma tarinansa. 

Operaation puoliväli.

Operaatiosta suoriuduttiin melko kivuttomasti, mutta hyvin ripeä sai olla ja hieman varoa ponin ärhäkkäästi nousevia takakinttuja. Viimeistelylle ei jäänyt kauheasti mahdollisuuksia, kun ponilla meinasi sitten jossain vaiheessa touhu mennä yli hilseen. Niinpä kaulan alue ja jalat jäivät klippaamatta, mutta suurinosa karvasta kuitenkin sai lähteä! Eipä se mikään maailman nätein jälki ehkä ole, mutta pääasiana nyt on kuitenkin se, että ponin olo keveni kun muutama kilo karvaa sai lähteä, ja toiseksi on se nyt siistimpi kuin virttyneessä talvikarvassa ollessaan.


Klippauksesta on nyt viikko aikaa, ja tänään oli ensikertaa sellainen ilma, että loimea tarvittiin. Oli mukava huomata sateisen päivän jälkeen, että poni oli pysynyt fleecevuorellisen alla lämpimänä, mutta ei kuitenkaan ollut kuuma tai kutittanut mistään! :) Tänään myöskin huomasimme, että loput talvikarvan rippeet ovat irtautumassa - tarkoittaako tämä nyt siis sitä, että meillä on mahdollisesti vuosien jälkeen Pihvi-poni kesäkarvassa juhannuksena ?! 

"Kevyt olo ja jussikarva täältä tullaan!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti