lauantai 14. joulukuuta 2013

Viikon kuulumisia


Hieman kuluneen viikon kuulumisia luvassa - lumipeitteen tulon myötä päästiin harrastamaan irtojuoksuttamista! Tiistaiaamulla lumisateessa juoksentelin Pihvin kanssa tarhassa irtona. Käytiin läpi ravi, laukka, käynti ja seis moneen otteeseen, ja kaikki tulivat pyynnöstä rallittelujen lomassa. Vaikka Pihvi kuinka riehuisi, ei viimeaikoina ole silti tullut sellaista hetkeä, etteikö poni olisi tehnyt niinkuin pyytää.



Keskiviikkona oli vuorossa hieman tallin siivousta - tai oikeastaan Siltterin karsinan siivous. Kesänkin myötä sinne on kertynyt mm. aitatolppia ja puomeja säilytykseen, jotka nyt kiikutimme toiseen paikkaan tallin läheisyyteen. Tarkoituksenani olisi tehdä karsinasta hoitopaikka Pihville, sillä pitkien ja pimeiden talvi-iltojen myötä kaikkea ei ehdi tehdä valoisaan aikaan. Siivouksen jälkeen kaikki onkin jo lähes valmista - vain ovenpieliin tarvittaisiin rinkulat kiinnitystä varten. 





Torstaina Pihvillä oli kengitys, alle laitettiin vanhat kengät, mutta hokkeja hieman vaihdeltiin. Joskus aikaisemminkin olen maininnut Pihvin kokoaikaisesta hokkikenkäisyydestä, ja näin syksytalvella liukkaiden tullessa siitä on tosiaankin iloa, kun ei tarvitse kauhulla odotella, miten se poni pärjäilee liukkailla. Kengityksen jälkeen poni polleana "uusista" tossuista otti kunniakierroksen tarhassa kipittämällä muutaman kierroksen.







Kaikeksi onneksi kengitys tosiaan oli jo torstaina - eikä esimerkiksi perjantaina. Kuten jo aikaisemmassa postauksessa kerroin, eilisestä asti menty tallin suunnalla ilman sähköä; muutenhan se ei oikeastaan meidän tallitöihin vaikuta paitsi, että joudutaan olemaan ilman valoja. Tämänlaista meille tälläkertaa! :)



1 kommentti:

  1. mikä on pihvin säkä ja kuinka pitkä ite oot ? pystytkö ratsastamaan vielä pihvillä ?

    VastaaPoista